Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Stenoza spinala

Stenoza spinala este o boala frecventa a coloanei vertebrale si reprezinta acea ingustare a canalului spinal, limitand functia motorie si senzoriala a persoanei afectate.

Stenoza spinala este o boala frecventa a coloanei vertebrale si reprezinta acea ingustare a canalului spinal, limitand functia motorie si senzoriala a persoanei afectate.

Simptome:

Aceasta afectiune nu produce simptome pana cand maduva spinarii sau nervii nu sunt comprimati, insa, atunci cand se intampla asta, pacientii prezinta rigiditate, amorteli si durere la nivelui gatului, umerilor, bratelor, mainilor si membrelor inferioare, precum si tulburari de echilibru, senzatie de slabiciune a picioarelor.

Cauze:

Modificarile formei canalului spinal sunt cele ce produc stenoza spinala. Aceasta apare de obicei la persoane de peste 50 ani, deoarece din cauza varstei se produc ingrosari ale tesuturilor ce fac legatura intre ligamente. Stenoza poate fi, de asemenea, cauzata si de boli generative, precum spondiloza, leziuni traumatice, fracturi vertebrale, dislocari.

Tratament:

In tratarea stenozei spinale este necesara adoptarea unei posturi corecte, practicarea unor exercitii fizice. Unii pacienti apeleaza la terapiile holistice, precum acupunctura si presopunctura.

Autor: Iuliana Maria Ghergu

Alte stiri din aceeasi categorie

Hernia inghinala – cauze si simptome la adulti si la copii

Hernia inghinala – cauze si simptome la adulti si la copii Zona inghinala se regaseste intre coapsa si abdomen. Hernia inghinala apare atunci cand in zona inghinala, tesutul abdominal sau o parte din intestin iese in relief printr-un punct vulnerabil al pere[...] Citeşte mai mult >

Este vitiligo o boala contagioasa?

Vitiligo este boala despre care majoritatea au auzit atunci cand s-a aflat ca Michael Jackson sufera din cauza ei. Socul a fost destul e mare pentru foarte multi oameni, care nu intelegeau cum este posibil ca o persoana de culoare sa ajunga sa aiba pielea alba. 

 

Citeşte mai mult >