Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Terapia salina

Odata cu venirea primaverii apar si problemele respiratorii, mai ales la copii. Chiar daca vorbim despre bronsita, astm sau o simpla raceala, terapia salina constituie o alternativa de tratament excelenta. Atunci cand se incepe administrarea unui tratament, ideal este ca felul in care acesta functioneaza sa fie inteles.

 

Din ce in ce mai multe mame folosesc terapia cu aerosoli

Pentru a-si trata copiii, din ce in ce mai multe mame folosesc terapia cu aerosoli, in special in cazul copiilor mai mici si al prescolarilor. Pentru ca procesul de vindecare sa fie unul rapid si eficient, cel mai important este ca medicul specialist sa determine inainte de toate in ce fel se manifesta afectiunea respectivului copil la nivel profund; abia dupa aceea se va alege tipul de aparat corespunzator. Tratamentul de succes este cel care actioneaza asupra cauzelor, nu asupra simptomelor. Este foarte bine sa fiti informati corect despre diferentele dintre aerosolii salini (umezi sau uscati) si cei medicamentosi. Cititi despre functiile pe care le are sarea in acest tip de terapie.

Curatarea mucoasei aparatului respirator

Inainte de administrarea tratamentului medicamentos, prima dintre etapele vindecarii trebuie sa fie aceea in care se asigura curatarea mucoasei aparatului respirator. Daca problemele sunt mai complicate, aerosolii medicamentosi sunt aceia care vin sa regleze anumite procese. In cazul in care nu se face acea curatare in prealabil, aerosolii medicamentosi nu pot ajunge in profunzimea aparatului respirator. Daca ordinea etapelor de tratament nu este respectata, acesta nu va avea rezultate eficiente. Aerosolii medicamentosi folositi fara curatarea temeinica, nu vor oferi efectele asteptate. Dizlocarea unora dintre afectiuni este imposibila cu numai cateva minute de tratament in fiecare zi, in timp ce cresterea perioadei de tratament poate sa genereze apa la plamani sau bronhospasmul. Trebuie sa stiti si ca unele medicamente pot sa aiba reactii adverse importante (dexametazona, adrenalina).

Scaderea inflamatiei mucoasei, fluidizarea secretiilor si cresterea imunitatii locale

Mucoasa genereaza o secretie (in mod normal limpede) care are rol de drenaj. Ajutata de cili, aceasta secretie elimina particule de tot felul: bacterii, virusi, praf, prin gura, prin nas sau prin tuse. Orice secretie care nu este eliminata si stagneaza, poate sa duca la infectie. Mediul care se creeaza - cald, inchis, neventilat – este propice inmultirii bacteriilor care in mod normal ar trebui sa fie eliminate de catre organism. Se poate chiar ca infectia sa devina purulenta, incarcata si greu de eliminat. Secretia mucoasei isi schimba consistenta si, din limpede, devine vascoasa.

Pentru a preveni acest tip de infectii, procesul de drenaj trebuie mentinut in parametri optimi iar zonele respective trebuie sa fie curatate. Terapia salina este esentiala pentru a indeplini aceste conditii, prin scaderea inflamatiei mucoasei, fluidizarea secretiilor si cresterea imunitatii locale.

 

Ionut Solescu

Alte stiri din aceeasi categorie

Sindromul Klippel

Sindromul Klippel

Sindromul Klippel este o malformatie congenitala venoasa ce se caracterizeaza prin varice la nivelul membrelor inferioare, cresterea in volum a zonelor afectate si aparitia tumorii.

Citeşte mai mult >

Boala Dupuytren

Boala Dupuytren este o dezvoltare a fibroamelor localizata la nivelul palmelor. Aceasta boala poate afecta atat articulatiile interfalangiene proximale cat si pe cele metacarpofalangiene, aceasta fiind intalnita mai des la barbati decat la femei.

Citeşte mai mult >