Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Tot ce trebuie sa stii despre convulsiile febrile

Convulsiile febrile sunt acele crize declansate de febra, care apar la copiii cu varsta cuprinsa intre 3 luni si 5 ani. 

De cele mai multe ori, convulsiile febrile apar la febra mai mare de 39 grade, insa nu este exclus ca acestea sa apara si la o temperatura mai mica de 39 grade celsius.

Convulsiile dureaza cateva minute si desi pot fi inspaimantatoare, acestea nu provoaca alte probleme de sanatate.

Convulsiile febrile sunt de doua tipuri : simple, care sunt cele mai frecvente si apar la copiii cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 5 ani, sunt de scurta durata si sunt declansate de cresterea brusca a temperaturii peste 38,5 grade ; complexe, sunt intalnite la copiii cu varsta pana intr-un an si au o durata mai mare.

Cum se manifesta convulsiile febrile:

In general, convulsiile febrile apar la temperaturi ce depasesc 38,5 – 39 grade celsius si se manifesta prin miscari necoordonate, asemanatoare unor tremuraturi, invinetirea pielii, diminuarea sau oprirea respiratiei si iritabilitate.

Cauzele convulsiilor febrile:

Principalele cauze ale convulsiilor febrile sunt cresterea brusca a temperaturii, varsta si predispozitia genetica : aproximativ 25% dintre copiii ce sufera convulsii febrile provin din familii cu istoric pozitiv in privinta acestui diagnostic.

Cativa factori de risc ai convulsiilor pot fi : bolile eruptive precum rubeola, rujeola, infectiile cailor respiratorii, infectiile urinare si enterocolitele.

Tratamentul convulsiilor febrile:

In tratarea convulsiilor febrile este necesara consultarea unui medic specialist care va prescrie administrarea de anticonvulsivante si antipiretice. Sunt recomandate baile caldute si impachetarile hipotermizante in caz de febra mare.

 

 

Autor : Iuliana Maria Ghergu

INTERESAT DE TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE CONVULSIILE FEBRILE? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Amorteala mainilor

Amorteala mainilor

Majoritatea persoanelor traiesc cu impresia ca mainile amortite sunt un semn sigur al lipsei de calciu, insa aceasta parestezie a mainilor este o stare anormala fiind caracteristica mai multor boli, conditii ce restrictioneaza fluxul de sange in care pacientul prezinta senzatii de arsura, furnicaturi sau intepaturi.

Citeşte mai mult >

Topul cauzelor aparitiei spondilozei cervicale

Spondiloza cervicala (sau osteoartrita cervicala) este afectiunea degenerativa a vertebrelor si discurilor intervertebrale din regiunea gatului (ca de exemplu hernia de disc), manifestata tipic prin dureri in zona cefei si umerilor, asociat sau nu cu simptome neurologice datorate compresiunilor nervoase.

Citeşte mai mult >