Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0741.106.729
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Tratamentul osteoporozei

Osteoporoza este o boala a oaselor caracterizata prin pierderea densitatii acestora, devenind fragile, slabe si predispuse fracturarii. 

Osteoporoza este o boala a oaselor caracterizata prin pierderea densitatii acestora, devenind fragile, slabe si predispuse fracturarii. 

 

Tratamentul acestei afectiuni are drept scop refacerea masei osoase deficitare, cresterea rezistentei osului pentru a preveni fracturile si a evita traumatismele, ameliorarea durerii, imbunatatirea structurii osului.  

Femeile sunt insa cele mai predispuse osteoporozei, deoarece dupa instalarea menopauzei, nivelul de estrogeni scade, osul devenind din ce in ce mai slab.

Tratamentul incepe cu reguli precum evitarea fumatului, a consumului de alcool si cafea, practicarea de exercitii fizice pentru intarirea musculaturii scheletice, adoptarea unei diete cu aport adecvat de calciu si vitamina D si bineinteles respectarea terapiei medicamentoase.

Ca si remedii naturiste putem recomanda acupunctura, reflexoterapia, masajul terapeutic al spatelui, tratamentul homeopat cat si cel fitoterapeutic. 

Autor: Iuliana Maria Ghergu

 

Alte stiri din aceeasi categorie

Bolile de ochi - cum sa recunosti afectiunile oftalmlogice

Ochii sunt pe locul al doilea dupa creier in ordinea celor mai complexe organe din corpul uman, avand nu mai putin de doua milioane de componente. Multi considera vederea ca fiind cel mai important simt al omului, aceasta reprezentand functia primara a sistemului oftalmologic. 

Citeşte mai mult >

Ciorapii compresivi – cum ii alegem?

Ciorapii compresivi, denumiti si ciorapi medicinali, sunt parte a tratamentului indicat in cazul pacientilor cu afectiuni venoase. Sunt recomandati de medicii flebologi pentru a fi utilizati ca o completare a tratamentului medicamentos sau chirurgical, ajutand la prevenirea patologiilor venoase si la vindecarea afectiunilor venoase usoare. 

Citeşte mai mult >