Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Tratamentul osteoporozei

Osteoporoza este o boala a oaselor caracterizata prin pierderea densitatii acestora, devenind fragile, slabe si predispuse fracturarii. 

Osteoporoza este o boala a oaselor caracterizata prin pierderea densitatii acestora, devenind fragile, slabe si predispuse fracturarii. 

 

Tratamentul acestei afectiuni are drept scop refacerea masei osoase deficitare, cresterea rezistentei osului pentru a preveni fracturile si a evita traumatismele, ameliorarea durerii, imbunatatirea structurii osului.  

Femeile sunt insa cele mai predispuse osteoporozei, deoarece dupa instalarea menopauzei, nivelul de estrogeni scade, osul devenind din ce in ce mai slab.

Tratamentul incepe cu reguli precum evitarea fumatului, a consumului de alcool si cafea, practicarea de exercitii fizice pentru intarirea musculaturii scheletice, adoptarea unei diete cu aport adecvat de calciu si vitamina D si bineinteles respectarea terapiei medicamentoase.

Ca si remedii naturiste putem recomanda acupunctura, reflexoterapia, masajul terapeutic al spatelui, tratamentul homeopat cat si cel fitoterapeutic. 

Autor: Iuliana Maria Ghergu

 

Alte stiri din aceeasi categorie

Disectomia lombara

Disectomia lombara

Termenul “disectomie” defineste inlaturarea pe cale chirurgicala a materialului discului herniat care preseaza pe o radacina spinala. Mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, cum ar fi discotomia, decompresia discului, nucleotomie, sau nucleoliza. Aceasta procedura presupune inlaturarea portiunii centrale a discului intervertebral, a nucleului care provoaca durere stresand maduva spinala sau nervii spinali. 

Citeşte mai mult >

Glanda tiroida

Tiroida este cea mai mare glanda a sistemului endocrin si are forma de fluture. Aceasta glanda are un rol important in functia metabolismului si anume, aceasta produce doi hormone principali: tiroxina si tironina, hormoni care stimuleaza metabolismul general cat si energia utilizata in corp, influenteaza compozitia sangelui si intensifica excitabilitatea sistemului nervos in legatura cu alti hormoni.

Citeşte mai mult >