Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0741.106.729
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Unghii ingalbenite la picioare

Onicomicoza este o infectie a unghiei provocata de aparitia unei ciuperci la nivelul unghiilor mainii sau piciorului care afecteaza intre 2 si 18% din totalul populatiei. Aceasta ciuperca apare atunci cand degetele sunt expuse frecvent unui mediu umed si cald.

Onicomicoza este o infectie a unghiei provocata de aparitia unei ciuperci la nivelul unghiilor mainii sau piciorului care afecteaza intre 2 si 18% din totalul populatiei. Aceasta ciuperca apare atunci cand degetele sunt expuse frecvent unui mediu umed si cald.

Simptome:

Ciupercile pot sa distruga unghia si astfel sa provoace dureri, insa cel mai frecvent unghia se decoloreaza, se ingroasa sau se subtiaza, astfel incat se poate rupe foarte usor.

Cateva semne ale onicomicozei sunt: unghia devine fragila, sfaramicioasa, casanta si groasa, iar la nivelul sau apar striuri galbene.

Cauze:

Aceasta afectiune este cauzata de dermatofiti. Factorii de risc pentru aceasta afectiune sunt: contactul cu persoane afectate, igiena deficitara, climatul cald si umed, incaltamintea stransa etc.

Tratament:

In tratarea acestei afectiuni este necesara consultarea unui medic specialist.

Autor: Iuliana Maria Ghergu

INTERESAT DE UNGHII INGALBENITE LA PICIOARE? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Cataracta

Cataracta

Cataracta este o afectiune oftalmologica care odata aparuta se dezvolta continuu si determina scaderea vederii prin pierderea transparentei cristalinului. Atunci cand transparenta cristalinului se modifica, razele de lumina nu mai patrund in interiorul ochiului si astfel vederea se inrautateste. 

Citeşte mai mult >

Alimente care scad glicemia

Glicemia desemneaza cantitatea de glucoza existenta in sange, aceasta provenind din carbohidratii sau glucidele ce se gasesc in alimentele de baza precum painea, semintele, orezul, cartofii, fructele, legumele, cerealele si pastele fainoase. De aceea este necesara o atentie sporita in ceea ce priveste aportul de zaharuri.

Citeşte mai mult >