Bastonul ortopedic constituie un sprijin pentru persoanele cu probleme de echilibru si pentru pacientii cu deficiente de mobilitate. Este un produs indicat si celor care se afla in perioada de recuperare de dupa o interventie chirurgicala sau in urma unei accidentari. Aceste bastoane ortopedice sunt utile pentru a reduce greutatea corporala exercitata asupra piciorului cu probleme sau pentru pauzele din timpul deplasarii.

Bastoanele ortopedice sunt dispozitive ajutatoare pentru mers, asigurand un plus de stabilitate. Sunt prevazute cu un varf din material anti-derapant care rolul de a scadea riscul de alunecare si care reduce zgomotul la contactul cu suprafata de deplasare, atenuand in acelasi timp si socul la atingerea solului.

Sunt dispozitive ortopedice folosite in procesul de recuperare posttraumatic, designul manerului asigurand o prindere ferma.

Bastonul ortopedic este folositor atat femeilor cat si barbatilor, indiferent de varsta, putand fi folosit cu oricare dintre maini. Poate fi utilizat atat in interiorul cat si in exteriorul locuintei.