Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Termeni si conditii
 

Designul si continutul prezentului site apartin in exclusivitate Societatii Catena Pharma SRL si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala.

Societatea Catena Pharma SRL cu sediul social in Municipiul Pitesti, Strada Banat, nr. 2, judetul Arges, inregistrata in Registrul Comertului sub nr. J3/2710/18.12.2023 avand Cod Unic de Inregistrare RO3008793, capital social 39.040 LEI este societatea care comercializeaza produsele in cadrul magazinului on-line existent pe site-ul www.catenapascupas.ro.

DEFINITII

Termenii “site”, “acest site” si “site-ul” folositi in acest document se refera la site-ul www.catenapascupas.ro.

Vizitator - orice persoana care acceseaza site-ul www.catenapascupas.ro, indiferent de motiv.

Utilizator - persoana fizica care are sau obtine acces la continut, prin mijloacele de comunicare puse la dispozitie de catre Catena Pharma SRL (electronic) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Catena Pharma SRL si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui cont.

Vanzator – Societatea Catena Pharma SRL, cu sediul social in Pitesti, str. Banat nr. 2, judet Arges inregistrata la Oficiul Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Arges sub numarul J3/2710/2023, avand CUI RO3008793;

 Prin „continut” intelegem:

 • toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;
 • continutul oricarui e-mail trimis utilizatorilor sau clientilor sai de catre Catena Pharma SRL prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de Catena Pharma SRL intr-o anumita perioada.

Cont - sectiune din site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite clientului/consumatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre acestia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Catena Pharma SRL si client, prin care acesta transmite Societatii Catena Pharma SRL intentia sa de a achizitiona produse prin intermediul site-ului www.catenapascupas.ro.

Precomanda – inseamna ca produsul nu este disponibil in stocul Catena Pharma SRL Daca se inregistreaza  o comanda pentru un Produs care apare cu eticheta “Precomanda”, veti fi contactat de catre un consultant din partea Catena Pharma SRL in vederea comunicarii disponibilitatii Produsului si a termenului de livrare aferent.

Client -  persoana fizica care are varsta peste 18 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda. 

Produse – orice Bun/ Serviciu mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Clientului.

Contract la distanta - orice contract incheiat intre profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul.

Date cu caracter personal - informatiile pe care le colectam de la dumneavoastra, pe baza carora puteti fi identificat. Acestea pot include numele dumneavoastra, adresa, numarul de telefon (inclusiv numarul de mobil), pseudonimul, adresa de e-mail, varsta, sexul si starea civila, dar mai pot include si alte informatii, cum ar fi obiceiuri si preferinte la cumparaturi.

ACCEPTAREA “TERMENILOR SI CONDITIILOR”

Pretul afisat pe site in dreptul fiecarui produs este valabil strict pentru comenzile efectuate online.

Inainte de a viziona acest site, va rugam sa cititi cu atentie precizarile urmatoare. Ele stabilesc termenii si conditiile utilizarii de catre dumneavoastra a tuturor materialelor care alcatuiesc prezentul site. Accesarea site-ului si folosirea aplicatiilor sale presupun acceptarea tuturor Termenilor si Conditiilor publicate.

Catena Pharma SRL isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul prezentului site. In aceasta situatie, Catena Pharma SRL va instiinta utilizatorii prin afisarea schimbarilor pe o pagina ce va aparea in momentul accesarii site-ului. Folosirea in continuare a site-ului de catre utilizator constituie un raspuns afirmativ de acceptare a modificarilor aduse prezentului contract.

CONTINUTUL SITE-ULUI
 

Continutul, astfel cum este definit, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a Societatii Catena Pharma SRL, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens, in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

Utilizatorilor nu le este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau alterarea in alt mod, utilizarea, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original.

Informatiile publicate pe site sunt informatii de interes general despre www.catenapascupas.ro, produsele comercializate de partenerii sai, opiniile utilizatorilor despre produse cat si alte informatii considerate de Catena Pharma SRL ca fiind de interes pentru utilizatori. 

Catena Pharma SRL isi rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice informatie de pe acest site.

Catena Pharma SRL isi rezerva dreptul de a corecta eventuale omisiuni sau erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de dactilografiere, lipsa de acuratete sau erori ale produselor software, fara a anunta in prealabil. Implicit, Catena Pharma SRL nu isi asuma raspunderea pentru eventualele erori de pret sau stoc. Aceste erori nu obliga Catena Pharma SRL la nicio actiune. Preturile si disponibilitatea produselor comercializate pot suferi modificari ulterioare, acest lucru fiind influentat de factori externi precum politica de preturi a distribuitorilor sau disponibilitatea produselor pe stocul acestora. Pretul afisat pe site in dreptul fiecarui produs este valabil doar pentru comenzile efectuate online. 

De obicei, informatiile sunt puse gratuit la dispozitia utilizatorilor. Cu toate acestea, Catena Pharma SRL isi rezerva dreptul de a oferi pe site anumite servicii contra cost utilizatorilor.

COPYRIGHT
 

Cu exceptia opiniilor postate de catre utilizatori, continutul site-ului www.catenapascupas.ro  - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica WEB, scripturi, programe si alte date - este proprietatea Societatii Catena Pharma SRL si a furnizorilor sai si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor. Asadar, folosirea in scopuri comerciale, fara acordul Catena Pharma SRL, a oricaruia dintre elementele enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

ACCES SI INREGISTRARE CA UTILIZATOR
 

Pentru a va inregistra ca utilizator pe site-ul www.catenapascupas.ro, sunteti obligat sa:

1) furnizati date reale, exacte si complete despre dumneavoastra, astfel cum va sunt solicitate prin formularul de inregistrare al site-ului;

2) actualizati, atunci cand situatia o cere, datele de inregistrare.

Daca veti furniza informatii care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, Catena Pharma SRL are dreptul sa suspende sau sa desfiinteze contul dumneavoastra si sa refuze toate incercarile curente sau viitoare de folosire a site-ului.

Catena Pharma SRL poate, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite justificarea atitudinii sale, sa suspende sau sa interzica accesul dumneavoastra la continutul site-ului sau la o parte a acestui continut.

Prin inregistrarea ca utilizator vi se va solicita sa alegeti un nume de utilizator si o parola. Sunteti responsabil de pastrarea in siguranta a parolei de acces ca utilizator al acestui site, orice activitate desfasurata sub numele dumneavoastra de utilizator fiind integral in responsabilitatea dumneavoastra.

Va rugam sa ne aduceti de indata la cunostinta pierderea parolei sau orice activitate neautorizata sub numele dumneavoastra de utilizator.

In cazul in care administratorii site-ului va vor suspenda contul de utilizator, nu veti fi indreptatit la primirea niciunei despagubiri.

LEGATURI
 

Site-ul www.catenapascupas.ro poate gazdui legaturi (link-uri) catre alte site-uri World Wide Web sau alte resurse. Raspunderea pentru aceste site-uri o poarta in intregime proprietarii acestora.

Catena Pharma SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru nicio paguba sau pierdere cauzata sau presupusa a fi cauzata de informatiile furnizate de site-urile sau resursele spre care trimit aceste link-uri.

PARTENERI

Despre calitatea produselor, despre autenticitatea marcii si despre orice alte nelamuriri referitoare la o anumita marca sau la un anumit produs clientul se poate adresa reprezentantului marcii respective sau importatorului din Romania.

RELATIA CONTRACTUALA

Prin lansarea unei comenzi online pe site-ul www.catenapascupas.ro, la adresa de e-mail [email protected]  si/sau telefonice  la numerele de telefon afisate pe site, in pagina Magazinele Noastre sau in pagina de produs, Utilizatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonica, prin intermediul e-mail-ului sau online) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Validarea si trimiterea Comenzii atrage dupa sine acceptarea implicita a Termenilor si Conditiilor prezente.

Notificarea primita de catre Utilizator, dupa efectuarea Comenzii are rol informativ, nu reprezinta acceptarea Comenzii . Notificarea se poate face electronic (e-mail) sau telefonic. Contractul (la distanta) este valid si intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator.

Vanzatorul poate subcontracta si/ sau cesiona unei terte parti serviciile care tin de livrarea Comenzii, cu informarea Clientului, nefiind necesar acordul acestuia.

Contractul (la distanta) se considera incheiat intre Vanzator si Client in momentul in care Clientul primeste de la Vanzator, prin mijloace electronice (e-mail) sau telefonic o notificare de expediere a Comenzii.

ACCES SI INREGISTRARE CA UTILIZATOR

Pentru a va inregistra ca utilizator pe site-ul www.catenapascupas.ro sunteti obligat sa:

1) furnizati date reale, exacte si complete despre dumneavoastra, astfel cum va sunt solicitate prin formularul de inregistrare al site-ului;

2) actualizati, atunci cand situatia o cere, datele de inregistrare.

Daca veti furniza informatii care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, Catena Pharma SRL are dreptul sa suspende sau sa desfiinteze contul dumneavoastra si sa refuze toate incercarile curente sau viitoare de folosire a site-ului.

Catena Pharma SRL poate, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite justificarea atitudinii sale, sa suspende sau sa interzica accesul dumneavoastra la continutul site-ului sau la o parte a acestui continut.

Prin inregistrarea ca utilizator vi se va solicita sa alegeti un nume de utilizator si o parola. Sunteti responsabil de pastrarea in siguranta a parolei de acces ca utilizator al acestui site, orice activitate desfasurata sub numele dumneavoastra de utilizator fiind integral in responsabilitatea dumneavoastra.

 

Va rugam sa ne aduceti de indata la cunostinta pierderea parolei sau orice activitate neautorizata sub numele dumneavoastra de utilizator.

In cazul in care administratorii site-ului va vor suspenda contul de utilizator, nu veti fi indreptatit la primirea niciunei despagubiri.

DECLINAREA RESPONSABILITATII

O parte din continutul site-ului, respectiv textele, descrierile produselor, caracteristicile lor tehnice, imaginile si simbolurile lor, este pusa la dispozitia noastra de producatorii si furnizorii parteneri. Din acest motiv, Catena Pharma SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru prejudiciile create de erorile, lipsa de acuratete sau neactualizarea informatiilor publicate sau mentinute pe site.
Imaginile prezentate pe site au rol exemplificativ, iar produsele efectiv livrate pot fi diferite comparativ cu imaginile existente pe site in orice mod (culoare, accesorii, aspect etc.)
Catena Pharma SRL nu-si asuma responsabilitatea cu privire la continutul comentariilor  postate de utilizatori referitor la produsele comercializate, in schimb, isi asuma dreptul de a sterge (indeparta) orice continut care incalca Termenii si conditiile prezentului site sau care este in alt mod incompatibil cu scopul site-ului. Cu toate acestea, Catena Pharma SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru monitorizarea permanenta a intregului continut gazduit pe site.
Catena Pharma SRL nu garanteaza disponibilitatea in stocuri a tuturor produselor afisate.
Preturile publicate sunt informative si pot suferi modificari fara a trimite notificare in prealabil. Pretul produselor comandate si confirmate nu va suferi modificari intre momentul confirmarii comenzii si momentul intrarii produselor in posesia clientului.
Catena Pharma SRL nu este responsabila pentru greselile de tiparire sau afisare a preturilor, caracteristicilor, imaginilor produsele afisate pe site.
Catena Pharma SRL nu raspunde pentru pagubele, costurile, procesele, pretentiile sau cheltuielile aparute ca urmare a nerespectarii de catre utilizatori a “Termenilor si conditiilor”.
Catena Pharma SRL nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii site-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea de accesare a anumitor link-uri afisate pe site.

PROMOTII SI CONCURSURI

Promotiile si concursurile care se desfasoara pe site respecta regulamentele create de Catena Pharma SRL. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta utilizatorilor numai prin intermediul site-ului www.catenapascupas.ro sau prin mesaje de posta electronica. Pentru a beneficia de promotii, comenzile trebuie sa respecte intocmai regulile afisate pe site. Promotiile prezentate pe site sunt valabile in perioada de timp mentionata, iar in cazul in care nu se mentioneaza o perioada de timp, acestea sunt valabile in limitele stocurilor disponibile. Catena Pharma SRL isi rezerva dreptul de a intrerupe sau de a anula o promotie in orice moment, fara nicio notificare prealabil

CUM CUMPAR

Aveti posibilitatea sa efectuati:
1. Comanda telefonica, la oricare dintre numerele de telefon afisate in pagina „Magazinele Noastre” sau in pagina de produs;
2. Comanda pe adresa de e-mail [email protected];
3. Comanda online.

CUM GASESC PRODUSELE

Navigati pe site utilizand fie meniul din partea stanga a paginii, fie meniul orizontal.
Utilizati casuta de cautare din partea de sus a site-ului.
Selectati produsul pe care doriti sa il adaugati in cos apasand optiunea “Adauga in cos”, din pagina de prezentare a produsului.
Selectati cantitatea dorita din produsul selectat in casuta special alocata cantitatii.
Daca produsul selectat este ultimul pe care doriti sa il adaugati in cos, selectati butonul “Finalizare comanda”.
Pentru a elimina un produs din lista de cumparaturi, apasati x.
Daca doriti sa navigati in continuare pe site, apasati butonul “Continua cumparaturile”.

PROCESUL DE COMANDA

1. Inregistrarea (daca sunteti Utilizator nou) sau logarea (daca aveti deja cont in site).

Pentru a finaliza Comanda initiata, trebuie sa fiti Client deja inregistrat in site si sa fiti conectat la contul dumneavoastra sau sa va creati un cont introducand datele solicitate, necesare pentru emiterea facturii si livrarii coletului.
Accesati Contul meu din partea de sus a paginii (in partea dreapta).
Daca sunteti client nou, dati click pe butonul “Inregistrare”. In continuare completati campurile solicitate.
Daca sunteti deja client, dati click pe butonul “Autentificare”. Introduceti adresa de e-mail si parola.

1.1 Recuperarea parolei

Daca aveti un cont creat in site si ati uitat parola, cu ajutorul adresei de e-mail, puteti sa va accesati contul folosind optiunea de recuperare a parolei.
In contul dumneavoastra puteti sa vizualizati:
– informatii client (datele dvs.personale si detalii despre companie);
– adrese de facturare si adrese de livrare salvate (aici puteti edita adresa existenta sau puteti adauga alta noua);
– comenzi (istoricul comenzilor);
– va puteti schimba parola.

2. In cazul in care doriti efectuarea unei comenzi fara inregistrare pe site

2.1 Completati campurile din formularul de comanda. Campurile marcate cu * (steluta) sunt obligatorii.
2.2 Completati campul mentiuni cu detalii legate de produs sau de locatia farmaciei Catena in care doriti sa fie livrat. De exemplu puteti trece in campul “Observatii” detalii legate de marimea incaltamintei sau imbracamintei pe care doriti sa o achizitionati, masuri ale membrelor (in cazul anumitor orteze), culori ale produselor sau interval orar de livrare in cazul in care optati pentru livrarea prin curier.
2.3 Bifati modalitatea de livrare (curier sau ridicarea dintr-un magazin Catena Pas cu Pas sau dintr-o farmacie Catena).
2.4 Bifati modalitatea de plata (la livrare sau online, cu card).
2.5 Apasati butonul Plaseaza comanda.

In cazul in care ati optat pentru plata online, dupa apasarea butonului “Plaseaza comanda” veti fi redirectionat catre platforma de plata online. Acolo veti introduce datele de pe cardul dumneavoastra, veti opta numarul de rate (in cazul in care detineti un card de cumparaturi in rate si in cazul in care produsul achizitionat suporta achitarea in rate) dupa care apasati butonul de efectuare a platii.

Dupa finalizarea comenzii si a platii veti primi pe e-mail formularul insotit de numarul de comanda. In scurt timp, pentru confirmarea si livrarea comenzii veti fi contactat de catre personalul magazinului Catena Pharma SRL. In cazul in care nu primiti niciun e-mail, va recomandam sa verificati si in folderul Spam.

XIV. MODALITATI DE PLATA

 1. Plata ramburs – Comanda se achita la livrarea efectuata de catre operatorul serviciului de curierat rapid. Plata va include si costul transportului.
 2. Plata in numerar – Plata cu numerar se face la ridicarea produselor din locatiile Catena Pas cu Pas sau din farmaciile Catena.
 3. Plata online, prin card bancar – Plata se va face online, dupa adaugarea produselor in cosul de cumparaturi si introducerea datelor cardului in pagina procesatorului de carduri.
 4. Ordin de plata - Plata se face doar in baza facturii proforme trimise de Catena Pas cu Pas, pe adresa de e-mail folosita de dumneavoastra pentru a face comanda. Livrarea produselor se face dupa confirmarea platii.

Cum platesc?

Selectati optiunea “Numerar la livrare” daca doriti sa efectuati plata produselor la primirea coletului.
Selectati optiunea “Credit/ Debit Card” daca doriti sa efectuati electronic plata produselor.

Comenzile plasate cu livrare Curier Agil se vor achita exclusiv cu cardul online.

Comenzile cu optiunea de livrare Locker DPD sau Sameday easybox se vor achita exclusiv cu cardul online.

TERMENE DE LIVRARE

Livrarea catre Client a produselor/serviciilor achizitionate, este efectuata prin intermediul unui operator de curierat rapid.

Livrarile se vor efectua, in medie, in termen de 48 – 72 de ore din momentul primirii comenzii. In cazul in care produsul nu va fi livrat in termenul sus-mentionat, Clientul va fi informat, prin e-mail sau telefonic, cu privire la noul termen de livrare al comenzii. Noul termen nu va depasi 30 de zile de la data confirmarii comenzii.

Livrarea intr-o farmacie Catena dureaza minim 4-5 zile lucratoare.

In cazul produselor marcate cu eticheta „Precomanda”, veti fi contactat de catre un consultant din partea Catena Pharma SRL in vederea comunicarii disponibilitatii Produsului si a termenului de livrare aferent.

LIVRARE PRODUSE
 

Livrarea produselor achizitionate de pe www.springfarma.com se face prin intermediul serviciilor de curierat rapid DPD, Sameday, Fan Courier sau Curier - transport cu temperatura controlata (pentru comenzile care contin medicamente din Bucuresti si Ilfov).


Tarife livrari Curier Agil Bucuresti si Ilfov:

 • Livrare rapida Bucuresti si Ilfov: 17.85 lei (TVA inclus)
 • Termen de livrare aproximativ: 48 – 72 de ore lucratoare de la plasarea comenzii si confirmarea platii, de luni pana joi.
 • Comenzile plasate de vineri pana duminica (si sarbatorile legale) se vor livra luni (sau in prima zi lucratoare).

 

Tarife livrare Sameday si optiunea easybox

Tariful de livrare este calculat in functie de adresa de livrare si metoda de plata selectata. Acesta este afisat si actualizat automat in sumarul de comanda. Daca greutatea totala a produselor comandate depaseste 1kg, fata de tariful standard se va percepe o taxa suplimentara pentru fiecare kilogram in plus. Tariful afisat in sumarul de comanda va include si aceasta taxa pentru greutate suplimentara.

 • 12 lei (TVA inclus) tarif livrare de domiciliu oriunde in Romania pentru localitatile unde Sameday are acoperire (peste 13.800 localitati)
 • 9.6 lei (TVA inclus) tarif livrare easybox, oriunde in reteaua easybox sameday - verifica RETEAUA EASYBOX
 • de la 19.16 lei (TVA inclus) livrare la domiciliu pentru localitatile unde Sameday nu are acoperire

Tarife kg suplimentare: 

 • Livrari la adresa: 1.03 leu/kg suplimentar
 • easybox: 0.83/kg suplimentar

Livrare easybox - pentru acest tip de livrare nu este disponibila plata ramburs.

Pentru a afla unde se afla cel mai apropiat easybox de unde va puteti ridica comanda dvs, verificati AICI

 

Tarife livrari FAN Curier: 

Tariful de livrare este calculat in functie de adresa de livrare si metoda de plata selectata. Acesta este afisat si actualizat automat in sumarul de comanda. Daca greutatea totala a produselor comandate depaseste 2kg, pana la 50 kg, fata de tariful standard se va percepe o taxa suplimentara de 0,8 lei la fiecare kilogram in plus. Pentru coletele care depasesc 50 kg, se va percepe o taxa suplimentara 2,5 lei la fiecare kilogram in plus. Tariful afisat in sumarul de comanda va include si aceasta taxa pentru greutate suplimentara.

Costurile de livrare sunt:

 • Plicuri: 9,5 lei
 • Colete: 10 lei primul kg
 • Fiecare kg suplimentar (intre 1 – 50 kg): 0,8 lei
 • Fiecare kg suplimentar (peste 50 kg): 2,5 lei
 • Cost km suplimentari: 18 lei taxa fixa in cazul expeditiilor efectuate in alte orase decat cele cuprinde in lista oraselor in care Fan Courier are colaboratori.

Tarifele nu contin TVA si Index de Combustibil.

TAXE SUPLIMENTARE

Clientul va suporta pretul produselor si costul livrarii acestora. Catena Pharma SRL nu percepe nicio taxa suplimentara clientului la cumpararea produsului. In situatia in care va sunt percepute taxe suplimentare, va rugam sa ne instiintati imediat la adresa de e-mail:  [email protected] In cazul in care produsele comandate nu se gasesc in stoc, clientul va fi informat cu privire la lipsa disponibilitatii acestuia.

In cazul optarii pentru livrarea produselor comandate la domiciliul- resedinta/ adresa indicata de client, acesta va suporta si costul de livrare asa cum a fost mentional la punctul XIV.

Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA.

GARANTII

Toate produsele comercializate pe site-ul www.catenapascupas.ro beneficiaza de garantie in conformitate cu legislatia in vigoare si politicile comerciale ale producatorilor.

Produsele sunt noi, in ambalaje originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

 

RETURNAREA PRODUSELOR

Conform O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative,  consumatorul are dreptul sa notifice in scris Societatii Catena Pharma SRL retragerea din contractul la distanta, fara a justifica decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute de art. 13 alin (3) si art. 14 din OUG nr. 34/2014, in termen de 14 zile calendaristice, calculat de la data intrarii in posesia fizica a produsului/produselor.

Daca produsul este comandat online si se opteaza pentru ridicarea din farmacie sau din magazinul fizic, indiferent de modalitatea de plata, acesta este considerat Contract la distanta, caci in momentul lansarii comenzii si confirmarii acesteia partile nu erau prezente. In acest context se aplica politica de returnare conform O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative (denumita in continuare O.U.G. nr. 34/2014).

Acest articol NU se aplica produselor si dispozitivelor medicale prezentate pe site, dar care se vor comanda, se vor plati si se vor ridica din magazinele Catena Pas cu Pas.

De asemenea, nu se returneaza produse de tip comanda speciala, indiferent de categorie, aduse in stoc in urma unei comenzi ferme din partea Clientului si a efectuarii platii in avans.

Conform O.U.G nr. 34/2014 Articolul 16 punctul e), din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena nu se pot returna produse desigilate, folosite, purtate sau spalate de catre consumator. In aceasta categorie intra lenjeria intima, ciorapii, ciorapii compresivi, produsele pentru igiena, produsele sterile.

Procedura de retur se desfasoara parcurgand urmatorii pasi: 

1. In termen de 14 zile calendaristice de la intrarea in posesia fizica a produsului trebuie sa notificati pe e-mail la adresa [email protected] sau utilizand formularul de retragere de pe site-ul www.catenapascupas.ro, intentia dumneavoastra de a returna produsul.

2. Produsul se va returna magazinului nealterat, insotit de ambalaj, dovada de plata, instructiuni de folosire si certificat de garantie. In cazul in care produsul este deteriorat sau ambalajul este inutilizabil, O.U.G nr. 34/2014 da dreptul magazinului de a taxa clientul pentru diminuarea valorii produsului. Taxa de diminuare a valorii produsului este de 25% din valoarea acestuia si se va opri din suma ce urmeaza a fi returnata clientului. Catena Pharma SRL isi rezerva dreptul de a refuza produsele returnate, daca returnarea acestora nu este precedata de notificare de retragere  conform Ordonantei 34/2014, daca acestea nu sunt insotite de ambalaj si dovada platii, in termenul celor 14 zile calendaristice.

3. Returul produsului/produselor trebuie sa fie insotit si de accesoriile/cadourile cu care ti-a fost livrata comanda sau va fi oprita contra-valoarea produsului/produselor din suma de rambursat.

4. In cazul in care toate conditiile enuntate mai sus sunt respectate, Catena Pharma SRL va returna clientului contravaloarea produselor comandate si a costului livrarii prin virament bancar in contul bancar indicat de client, in termen de 14 zile calendaristice de la data deciziei de retragere din contract.

Daca plata a fost facuta ramburs la curier, suma se returneaza intr-un cont bancar. Trebuie sa trimiteti un e-mail pe adresa: [email protected]  unde sa scrieti contul bancar si numele titularului de cont.

Daca plata a fost efectuata online cu cardul sau online cu card bancar in rate banii se returneaza in acelasi cont din care ati efectuat plata.

Daca produsul a fost ridicat dintr-o Farmacie Catena sau din magazin Catena Pas cu Pas si plata a fost facuta in numerar, atunci puteti sa primiti banii numerar, in baza bonului fiscal din farmacia Catena sau din magazinul Catena Pas cu Pas din care ati ridicat produsul comandat.

Costul generat de returul produselor va fi suportat de catre client. Conform Ordonantei nr. 34/2014, Catena Pharma SRL nu suporta si nu poate fi obligata sa suporte cheltuielile de retur. Costurile de retur sau orice alte cheltuieli directe cad exclusiv in sarcina consumatorului. Produsul expediat prin curier nu se poate returna prin intermediul farmaciilor Catena sau a magazinelor Catena Pas cu Pas.

Conform Ordonantei nr. 34/2014, Catena Pharma SRL este obligata in termen de 14 zile de la data de la care este informata asupra deciziei de retragere din contract sa ramburseze consumatorului sumele primite drept plata, inclusiv sumele aferente livrarii dovedite prin bon fiscal eliberat de curier. Ne rezervam dreptul de a nu returna costurile platite catre curier in cazul in care clientul a optat pentru livrari speciale ex: in aceeasi zi, sau in trei ore.

In cazul in care clientul doreste returul partial al unei comenzi, adica numai a unor produse din comanda, Catena Pharma SRL va restitui numai contravaloarea produselor pe care clientul doreste sa le returneze, fara a returna costul ocazionat de livrarea produselor. Si in acest caz costul generat de returul produselor va fi suportat de catre client.

Produsele care urmeaza a fi returnate trebuie sa fie sigilate, intacte si nedeteriorate.

Pentru orice cereri si/sau reclamatii legate de modalitatile de plata, de livrare, de executare a comenzii, va puteti adresa la urmatoarea adresa de e-mail: [email protected]

CERERI SI RECLAMATII

Pentru orice cereri si/sau reclamatii legate de modalitatile de plata, de livrare, de executare a comenzii, va puteti adresa la urmatoareale date de contact: adresa de e-mail: [email protected]; telefon: 0743.004.100.

FRAUDA

ORICE INCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR, DE A MODIFICA CONTINUTUL SITE-ULUI WWW.CATENAPASCUPAS.RO SAU DE A AFECTA FUNCTIONAREA SERVERULUI CARE GAZDUIESTE SITE-UL WWW.CATENAPASCUPAS.RO VA FI CONSIDERATA O TENTATIVA DE FRAUDARE A SITE-ULUI WWW.CATENAPASCUPAS.RO SI VA PUTEA AVEA DREPT CONSECINTA ANGAJAREA RASPUNDERII AUTORULUI SAU AUTORILOR ACESTOR FAPTE.

LITIGII

Orice neintelegeri nascute din sau in legatura cu prezentul contract vor fi solutionate pe cale amiabila. In caz contrar, diferendul ivit se va solutiona de catre instantele judecatoresti competente.

INFORMATII PRIVIND DEEE

Deseurile de echipamente electrice si electronice (denumite in continuare DEEE) sunt echipamentele electrice si electronice care constituie deseuri in sensul pct. 9 din anexa nr. 1 la Legea nr. 211/2011 privind regimul deseurilor, republicata, inclusiv componentele, subansamblele si produsele consumabile care fac parte integranta din produs in momentul in care acesta devine deseu. DEEE pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate separat.

In conformitate cu O.U.G. nr. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele:

- Clientii au obligatia de a colecta separat DEEE si de a nu elimina DEEE impreuna cu deseurile municipale nesortate;

-  La furnizarea unui produs nou, la solicitarea cumparatorului, distribuitorii sunt obligati sa preia DEEE in sistem "unul la unul", in mod gratuit, in aceleasi conditii precum cele de livrare a produsului nou, daca echipamentul este de tip echivalent si a indeplinit aceleasi functii ca echipamentul nou furnizat si sa informeze cumparatorul despre aceasta posibilitate inainte de achizitionarea produsului. 

- Costurile colectării, tratării şi eliminării în condiţii de protecţie a mediului sunt evidentiate separat prin taxa verde

- prin reutilizarea si/sau reciclarea DEEE, impactul negativ al substantelor periculoase continute de aceste DEEE asupra mediului va fi redus;

- simbolul care indica faptul ca DEEE fac obiectul unei colectari separate reprezinta o pubela cu roti barata cu o cruce, precum in imaginea alaturata.