Poliartrita reumatoida idiopatica

Poliartrita reumatoida idiopatica este acea boala inflamatorie care afecteaza articulatiile mainilor cat si picioarelor, producand dureri, tumefactii dar si distructie articulara. Poliartrita este mai des intalnita la femei decat la barbati, aceasta instalandu-se la persoanele cu varsta intre 25 si 50 ani.

Simptome:

Persoanelor care prezinta aceasta afectiune le sunt afectate in primul rand articulatiile, desi acest lucru nu este tocmai vizibil. Poliartrita reumatoida idiopatica isi poate face debutul si cu inflamatia simultana a mai multor articulatii atat la nivelul mainilor cat si al picioarelor, pot aparea dureri, senzatie de oboseala cat si febra.

Cauze:

Deocamdata nu se cunoaste cauza principal a cestei boli, insa se presupune ca sistemul imunitar este deranjat de anumiti factori precum cei de mediu si isi intensifica activitatea producand  substante ce provoaca inflamarea muschilor sau chiar a vaselor de sange.

Tratament:

Pentru tratarea acestei afectiuni este necesar sa consultati un medic specialist. Pe langa tratamentul recomandat se impune repausul pentru ameliorarea durerii, cat si evitarea efortului si adoptarea  unui stil de viata cat mai sanatos.

 

Autor: Iuliana Maria Ghergu