Recuperare si ingrijire la domiciliu vezi ultimele produse adaugate


Printre accesoriile medicale pentru recuperare si tratament puteti sa gasiti: perne ortopedice si cervicale, perne antiescara pentru persoanele obligate sa petreaca mult timp in aceeasi pozitie, saltele ortopedice si antiescare, paturi medicale impreuna cu diverse accesorii precum stativul de perfuzie ori masuta cu roti de ingrijire la pat, dispozitive pentru exercitii, spatare si paravane.

Pernele si saltelete antiescara sunt extrem de utile pacientului aflat fie in perioada de recuperare in urma unui interventii chirurgicale, fie persoanei cu deficiente de mobilitate. Atunci cand asupra pielii din anumite zone ale corpului se exercita constant o presiune (exemplu, pacientul petrece mult timp in pozitie dorsala) exista riscul aparitiei ulcerului de decubit (escara – rana ce poate macina pielea pana la os).

Spatarele (inaltatorul de perna), accesoriile de sprijin vin sa ofere mai mult confort utilizatorului.

Dispozitivele pentru exercitii sunt indicate deopotriva persoanelor care doresc sa aiba un tonus muscular bun si celor aflati in perioada de recuperare medicala. Pentru exercitii de stretching va recomandam benzile de fitness disponibile in variante multiple, cu diverse grade de rezistenta, in timp ce pentru recuperare este indicat pedalierul ortopedic. Pedalierul se foloseste atat pentru picioare, cat si pentru maini, scopul utilizarii acestuia fiind de a ajuta pacientul sa redobandeasca si intretine mobilitatea bratelor, picioarelor.