Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Produse pentru incontinenta urinara la femei: sfaturi si recomandari

Ionut Solescu
de , Redactor Tonica Group
Data publicării: 19 decembrie 2022 Ultima actualizare: 19 decembrie 2022

Produsele pentru incontinenta urinara destinate femeilor care intampina acest tip de problema au rolul de a reduce disconfortul, precum si de a diminua neplacerile care deriva din expunerea la fluidele corporale. Pe de alta parte, aceste produse sunt utile si in procesul de ingrijire al persoanelor imobilizate (temporar sau permanent). De asemenea, atunci cand folositi absorbante pentru incontinenta urinara sau tampoane pentru incontinenta urinara, scad costurile necesare pentru decontaminarea plostilor.

Inainte de a achizitiona produse pentru incontinenta urinara este recomandat sa aveti o discutie cu un medic specialist, pentru ca acesta va poate indica cea mai buna alternativa pentru dumneavoastra. Este important sa alegeti produsul respectiv in functie de cantitatea de urina pe care o pierdeti, precum si de momentele in care au loc aceste scurgeri. Astfel, va asigurati ca pielea dumneavoastra ramane uscata si ca tineti la distanta posibilele eruptii cutanate.

Despre incontinenta urinara, pe scurt

Atunci cand discutam despre incontinenta urinara, ne referim la golirea accidentala a vezicii pe fondul imposibilitatii de a tine sub control necesitatea de a urina. Este o problema cu care se confrunta foarte multe persoane – aproximativ 200 de milioane, conform statisticilor – indiferent de varsta sau sex, insa apare mai adesea in situatia femeilor. Unul dintre motivele pentru care femeile sunt mai afectate decat barbatii de incontinenta urinara este acela ca pot suferi din cauza stresului care apare atunci cand nasc. Problema incontinentei urinare ajunge sa afecteze capacitatea unei persoane de a se implica in anumite activitati sau de a executa anumite exercitii fizice, pentru ca apare teama de a nu urina accidental si de a genera un moment jenant.

Exista mai multi factori de risc pentru aparitia incontinentei urinare, ca de exemplu modificarile hormonale din perioada menopauzei, histerectomia sau prezenta unei fistule urogenitale. Printre posibilele cauze ale declansarii incontinentei urinare se numara si constipatia cronica, blocarea si infectiile vezicii urinare sau ale tractului urinar, o greutate corporala prea mare, dar si boli precum diabetul sau scleroza multipla. Din cauza procesului natural de imbatranire, structurile de sustinere a vezicii si sfincterele musculare ajung sa se slabeasca si pot provoca incontinenta urinara.

Sfaturi si recomandari privind produsele pentru femeile cu incontinenta urinara

Femeile cu incontinenta urinara au la dispozitie o gama larga de produse care sa le ajute de-a lungul zilei si pe durata noptii. Astfel, in functie de nevoi, pot sa opteze pentru pungi colectoare, aleze, accesorii pentru drenarea urinara sau solutii speciale de curatre. Toate aceste produse, fabricate special pentru mentinerea igienei personale, prezinta mai multe avantaje. De exemplu, in afara de pretul accesibil, pungile urinare sunt prevazute cu nsite benzi superabsorbante, care au capacitatea de a transforma in gel o cantitate de pana la 450 mililitri de urina. Un alt avantaj este acela ca, datorita incetinirii procesului de descompunere a ureei si pentru ca se reduce oxidarea in aer, mirosurile neplacute sunt diminuate semnificativ, scazand in acelasi timp si riscul provocat de expunerea prin contact.

Absorbante incontinenta urinara

Atunci cand folositi absorbante pentru incontinenta urinara, puteti mentine sentatia de prospetime si de siguranta pe toata durata purtarii. Absorbantele pentru incontinenta urinara va asigura un plus de incredere, putand sa fie folosite atat pe timp de zi cat si noaptea. Aceste produse dispun de un strat superior, special conceput pentru a mentine pielea uscata. De asemenea, au o suprafata moale si matasoasa, care este delicata cu pielea si care are capacitatea de a indeparta instantaneu umezeala.

Este recomandat sa alegeti absorbante pentru incontinenta urinara care dispun de tehnologia „Fresh Odour Control”, pentru ca previn inclusiv aparitia mirosurilor neplacute. Au un design anatomic, ceea ce permite o fixare sigura si confortabila, avand si bariere laterale elastice. Exista absorbante pentru incontinenta urinara concepute special pentru timpul noptii, care absorb cu pana la 45% mai mult lichid si care sunt mai lungi si mai late. Modelele pentru timpul zilei sunt foarte subtiri si confortabile, avand o forma anatomica ce se poate adapta in functie de miscarile corpului dumneavoastra.

Tampoane incontinenta urinara

Persoanele care au nevoie de tampoane pentru incontinenta urinara sunt sfatuite sa aleaga modele confortabile si care sa asigure o protectie adecvata impotriva senzatiei de umiditate. Aceste tampoane trebuie sa poata fi purtate discret pe lenjeria intima, de aceea este recomandat sa cautati tampoane pentru incontinenta urinara care sa dispuna de benzi adezive suficient de lungi. Aceste produse trebuie sa aiba forma anatomica si un corp superabsorbant. Este ideal sa optati pentru modele care sa aiba capacitatea de a neutraliza mirosurile neplacute, cu un strat superior netesut si cu o parte exterioara impermeabila.

Exista si tampoane pentru incontinenta urinara al caror corp absorbant este tristratificat cu molecule SAP (polimer superabsorbant), care au un strat exterior capabil sa distribuie eficient lichidul catre nucleul absorbant si care sunt confectionate dintr-un material textil „Air Active” cu micropori pentru a permite pielii sa respire. Aceste tampoane pentru incontinenta urinara sunt concepute pentru femei cu incontinenta usoara sau moderata, fiind utile si ca protectie in urma unor interventii ginecologice.