Orteza de gamba este recomandata de medic pentru protejarea musculaturii gambei in timpul activitatilor sportive, precum si pe toata durata perioadei de incalzire din timpul antrenamentelor sportive.

Purtarea unei orteze de gamba ajuta la incalzirea rapida a gambei, insa poate fi recomandata si in cazul existentei unor afectiuni ale musculaturii sau ale ligamentelor gambei.

La randul sau, o jambiera se utilizeaza in scop terapeutic pentru a reduce sau elimina durerile, precum si pentru a accelera recuperarea in cazuri de accidente. De asemenea, mai poti purta jambiere medicale pentru a imbunatati circulatia sangelui si pentru a preveni dezvoltarea cheagurilor de sange. Niste jambiere pot fi ideale inclusiv pentru cursele pe distante lungi, in cazul sportivilor.

Atat ortezele pentru gamba, cat si jambierele trebuie achizitionate doar la sfatul medicului specialist/medicului curant, care iti va oferi o recomandare in urma analizei medicale amanuntite a afectiunilor sau a neplacerilor pe care incerci sa le ameliorezi.