Orteza pentru coapsa este recomandata, in general, in cazul leziunilor musculare la nivelul coapsei (intinderi, rupturi sau crampe), contuziilor musculare, precum si ca suport aditional pentru tratamentul de intretinere ori pentru a preveni accidentarile repetate.

De asemenea, medicul specialist iti va recomanda si achizitionarea unei centuri coapsa/centuri pentru proteza de coapsa, care se utilizeaza, asa cum sugereaza si numele, pentru a fixa proteza de coapsa.

La randul sau, o orteza de sold este indicata pentru prevenirea luxatiilor, in cazul chirurgiei de revizuire a protezei de sold, in cazul osteoporozei, a fracturilor sau luxatiilor de sold, pentru ameliorarea durerii in coxartroza, precum si pentru stabilizarea articulatiei soldului dupa artroplastii cu proteza de sold.

Gama de orteze sold si coapsa Catena Pas Cu Pas este compusa din dispozitive care asigura o foarte buna mobilitate a articulatiilor si care pot fi utilizate inclusiv pe toata durata perioadei de incalzire din timpul antrenamentelor sportive, fara a produce niciun fel de disconfort.