Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Calculator greutate / Calculatorul greutatii ideale - beneficii si indicatii de utilizare

Ionut Solescu
de , Redactor Tonica Group
Data publicării: 3 aprilie 2023 Ultima actualizare: 26 aprilie 2023

Greutatea „ideala” a unei persoane poate fi aflata luand in calcul mai multi factori; de la inaltimea si varsta persoanei respective, pana la carecateristicile fizice ale fiecareia. In situatia in care simtiti ca ati acumulat cateva kilograme in plus, puteti folosi un calculator de greutate care sa va ajute sa aflati care este situatia reala. Desigur, felul in care fiecare om percepe ideea de silueta este diferit. Traim inca intr-o lume in care aceasta perceptie este influentata major de anumite trusturi media sau de anumite firme care produc imbracaminte. De aceea, se ajunge in situatia in care unele persoane au impresia (eronata) ca s-au ingrasat.

Ce este un calculator IMC si cine il poate utiliza?

„IMC” este prescurtarea pentru „Indice de Masa Corporala”, o alternativa eficienta pentru a estima grasimea corporala a persoanelor care au varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani – indiferent daca este vorba despre femei sau despre barbati. Un calculator IMC nu este recomandat pentru anumite categorii de persoane, printre care se numara varstnicii, femeile insarcinate, copiii sau persoanele a caror masa musculara este mare – asa cum este, de exemplu, cazul sportivilor de performanta. Este important de avut in vedere faptul ca acest calculator IMC este considerat un indicator statistic, rezultatul indicand greutatea unei persoane raportat la inaltimea acesteia.

Cum trebuie calculate si interpretate valorile IMC?

Pentru a calcula corect valorile IMC trebuie sa impartiti valoarea greutatii la patratul inaltimii, obtinand astfel un rezultat exprimat in kilograme pe metru patrat. In cazul in care ati folosit un carlulator IMC si ati obtinut o valoare cuprinsa intre 18,5 si 24,9 inseamna ca va incadrati in valorile normale. O valoare cuprinsa intre 16 si 18,5 semnaleaza subponderabilitate, iar o valoare mai mica de 16 este semn al subnutritiei.

Se considera ca persoanele la care valoarile IMC se incadreaza intre 25 si 30 sunt supraponderale, iar cele la care se incadreaza intre 30 si 35 se considera ca fac parte din clasa I de obezitate. Clasa a doua de obezitate cuprinde valori intre 35 si 40, iar clasa a treia valori mai mari de 40. Este necesar sa aveti in vedere faptul ca obezitatea este o problema care afecteaza foarte grav sanatatea, ajungand sa provoace din ce in ce mai multe decese la nivel global.

[calculator_greutate_ideala]

Pentru ce este util un calculator de greutate?

Un calculator de greutate este un instrument conceput in functie de recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Scopul acestui calculator este de a indica unora dintre persoane sa mai ia in greutate, daca este cazul, sau sa intervina si sa slabeasca pentru e evita eventualele complicatii care pot sa apara din punct de vedere al starii de sanatate. De exemplu, la persoanele cu kilograme in plus, poate sa fie vorba despre afectiuni grave, asa cum sunt bolile cardiovasculare, osteoartrita, unele probleme respiratorii sau diabetul.

Daca va aflati in situatia de a trebui sa slabiti, ideal ar fi sa consultati un medic sau un nutritionist. Este cea mai buna alternativa pentru a va asigura ca procedati corect si ca nu agravati o problema de sanatate sau ca nu generati altele noi.

Este recomandat sa aveti in vedere faptul ca, din ce in ce mai mult, medicii si nutritionistii acorda o atentie speciala fiecarui individ in parte atunci cand vine vorba despre „greutatea sanatoasa”, pentru ca idealul de greutate nu este acelasi pentru toti si nu garanteaza neaparat si sanatatea unei persoane. Rezultatele obtinute in urma folosirii unui calculator de greutate au un caracter orientativ in legatura cu forma in care va aflati si nu trebuie sa fie considerate suficiente, ci trebuie puse in context cu sfaturile unui specialist.