Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 300 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802
Catena Pas cu Pas, parte din campania Purple Night Romania de sustinere a persoanelor cu dizabilitati

Catena Pas cu Pas, parte din campania Purple Night Romania de sustinere a persoanelor cu dizabilitati

Data publicării: 21 noiembrie 2023 Ultima actualizare: 10 iunie 2024

In semn de solidaritate cu cele aproape un milion de persoane cu dizabilitati din tara noastra, Catena Pas cu Pas se alatura campaniei Purple Night Romania, un apel la actiune lansat in fiecare an cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati. In cadrul acestui eveniment, care are loc pe 3 decembrie, mai multe institutii, organizatii si companii din sectorul public si privat, precum si oameni de rand isi unesc fortele pentru a transmite un mesaj puternic de sprijin pentru comunitatea persoanelor cu dizabilitati.

Prin iluminarea cladirilor, birourilor, obiectivelor turistice si diverselor spatii in violet, participantii isi declara sustinerea si angajamentul pentru cresterea gradului de constientizare a provocarilor cu care se confrunta persoanele cu dizabilitati. Totodata, celebreaza contributiile lor unice in societate, promovand importanta incluziunii si accesibilitatii pentru toti.

Purple Night Romania, la a patra editie

Campania de constientizare Purple Night Romania este o initiativa organizata anual de Romanian Diversity Chamber of Commerce, inca din 2020. La editia de anul trecut, Purple Night Romania a inregistrat o participare impresionanta, cu implicarea a patru municipalitati, doua ambasade, un minister si 31 de corporatii. In total, 48 de locatii, printre care sedii de primarie, banci, hoteluri sau mall-uri au fost „imbracate” in lumina violet, un simbol iconic al incluziunii.

Cu un interes in crestere pentru acest eveniment si o mobilizare pe masura, editia a patra, din 2023, vizeaza producerea unui impact si mai mare, care, pas cu pas, sa schimbe atitudini si sa asigure o mai mare vizibilitate si mai multa sensibilitate fata de persoanele cu dizabilitati.

Pentru a stimula o implicare cat mai larga, organizatorii recomanda intreprinderea unor actiuni optionale cu ocazia Purple Night Romania. Astfel, in absenta posibilitatilor tehnice de a ilumina exteriorul cladirilor in violet, participantii sunt incurajati sa poarte tricouri, panglici sau esarfe violet. De asemenea, pot ridica steaguri in aceeasi culoare in exteriorul/interiorul biroului sau sa foloseasca fundaluri violet pe bannere si diverse materiale de promovare online sau offline. Romanian Diversity Chamber of Commerce recomanda derularea tuturor acestor actiuni in ultima zi lucratoare din saptamana campaniei, respectiv 29 noiembrie.

Pentru detalii privind campania, accesati https://www.rdcc.ro/purple-night-romania/