Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Cum stii ca ai ales saboti medicali de calitate?

Ionut Solescu
de , Redactor Tonica Group
Data publicării: 11 noiembrie 2020 Ultima actualizare: 12 noiembrie 2020

Medicii si asistentele care lucreaza in spitale, clinici si cabinete, trebuie sa acorde o atentie deosebita atat vestimentatiei pe care o aleg pentru serviciu, cat si tipului de incaltaminte pe care o poarta. Este foarte important ca incaltamintea medicilor si asistentelor sa fie una de calitate, pentru ca au de efectuat ture care se intind pe multe ore si pot fi foarte solicitante, iar fara confortul necesar pot ajunge sa aiba dureri si disconfort.

Sabotii medicali sunt o alegere fireasca pentru persoanele care lucreaza in acest domeniu, pentru ca sunt proiectati si executati de asa natura incat sa ofere suportul necesar pentru perioade lungi de timp. In egala masura, dincolo de aspectul practic al folosirii acestui tip de incaltaminte, este vorba si de tinuta medicului in calitatea lui de prestator de servicii.

saboti-medicali-din-piele

Criterii esentiale in alegerea sabotilor medicali

Atunci cand alegeti o pereche de saboti medicali, trebuie sa aveti in vedere atat latura estetica a acestora cat si pe cea functionala. Exista anumite criterii care recomanda sabotii medicali ca fiind potriviti pentru acest tip de serviciu, printre care faptul ca sunt usor de intretinut, se incalta fara dificultate, sunt stabili indiferent de suprafata de deplasare, nu favorizeaza retinerea mirosurilor neplacute si sunt impermeabili.

Atunci cand ii alegeti, aveti grija sa fie fabricati din piele moale si flexibila. Trebuie sa aiba talpa ortopedica, de asemenea flexibila, sa fie usori si sa fie fabricati fara cusaturi sau modele estetice care pot sa creeze disconfort in timpul purtarii. Pentru ca piciorul sa se poata aerisi, este recomandat sa alegeti saboti medicali perforati, iar marimea sa fie una potrivita. Este important sa aiba inchizatori care se pot regla iar talpa sa fie antisoc si sa fie prevazuta cu striatii antiderapante. Avand in vedere mediul de lucru, este indicat ca sabotii medicinali sa aiba si proprietati antibacteriene.

 

5 avantaje ale sabotilor medicali

Trebuie spus si ca sabotii medicali nu sunt destinati exclusiv purtarii intr-un spital sau intr-o clinica, ei putand fi purtati inclusiv acasa sau pe strada pentru ca sunt usori si confortabili. Folosirea acestui tip de incaltaminte vine la pachet cu mai multe aspecte pozitive.

Favorizeaza o mai buna circulatie sanguina. Si asta pentru ca circulatia sanguina este usurata considerabil atunci cand picioarele stau intr-o pozitie corecta. Purtand saboti medicali se previn neplacerile ce pot interveni in cazul pacientilor diagnosticati cu probleme circulatorii in zona picioarelor."

Ajuta la o mai buna sustinere a piciorului. Si asta pentru ca socul din timpul mersului este absorbit de talpa speciala ce ofera un excelent suport pentru laba piciorului. In acest fel, zona respectiva ramane detensionata chiar si dupa multe ore de stat in picioare. Problemele de ordin ortopedic pot fi tinute la distanta de purtarea regulata a sabotilor medicali.

Purtarea sabotilor medicali scade durerea resimtita la nivelul picioarelor. Se intampla astfel pentru ca sunt proiectati de asa natura incat flexibilitatea materialelor, faptul ca se aerisesc si ca asigura suficient spatiu pentru picioare, contribuie pentru confortul si relaxarea de care aveti nevoie.

Sunt folositori in procesul de corectare a problemelor de natura ortopedica. In afara de rolul pe care il au sabotii medicali, de a asigura confortul si protejarea sanatatii personalului medical, acestia pot fi utilizati inclusiv pentru corectarea micilor defecte ale formei piciorului.

Asigura un plus de usurinta din punct de vedere al miscarilor. Sarcinile pe care le are de indeplinit intr-o singura zi de lucru o persoana angajata in sistemul medical sunt multiple. Este extrem de important atat pentru medici si asistente, cat si pentru pacienti, ca deplasarea dintr-un loc in altul sa fie una rapida si usoara.

Alege sabotii medicali Maribon

Sabotii medicali de la Maribon sunt o alegere preferata de multi medici, mai ales ca au de ales inclusiv dintre saboti medicali colorati, chiar si cu imprimeuri, nu doar dintre cei albi, clasici." Sabotii medicali propusi de Maribon acopera aproape toate nevoile pentru angajatii din domeniu, indiferent daca este vorba despre cabinete cu specific cosmetic, de fizioterapie sau kinetoterapie, spa-uri, cabinete private sau de stat.

Sabotii medicali Maribon sunt disponibili intr-o gama foarte variata de modele si au o calitate superioara majoritatii produselor similare de pe piata. Pot fi folositi pentru multa vreme, datorita faptului ca sunt confectionati din piele naturala, prelucrata atent. Puteti alege perechea de care aveti nevoie si in functie de sezon, dar si in functie de necesitatile si particularitatile care va intereseaza. Astfel, sabotii medicali Maribon pot avea perforatii decorative, care sunt in acelasi timp si practice, si pot dispune inclusiv de barete reglabile.

 

Ca o concluzie, putem spune ca purtarea de saboti medicinali este benefica atat pentru persoanele care lucreaza in domeniu medical cat si pentru alte categorii de persoane al caror serviciu presupune petrecerea in picioare a foarte multor ore. 

Este foarte important sa avem grija de sanatatea picioarelor, pentru ca in caz contrar pot exista repercursiuni serioase asupra stilului de viata al fiecaruia dintre noi. Nu este cazul sa alegi produse de calitate mai slaba atunci cand trebuie sa cumperi saboti medicali, pentru ca efectele negative se pot amplifica in timp.