Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Produse de ajutor pentru ingrijire batrani la domiciliu

Ionut Solescu
de , Redactor Tonica Group
Data publicării: 23 decembrie 2022 Ultima actualizare: 23 decembrie 2022

Ingrijirea batranilor la domiciliu nu este o sarcina usoara in foarte multe dintre cazuri, asa ca este foarte important ca atat persoana care ingrijeste, cat si persoana ingrijita sa aiba la dispozitie produse de ajutor care sa usureze sarcinile din fiecare zi. Pentru mentinerea unei igiene corespunzatoare si pentru asigurarea unei calitati cat mai bune a vietii, ingrijirea batranilor depinde de o varietate de produse.

Poate sa fie vorba despre aparatura medicala, despre creme sau scutece, despre ajutatoare de mers sau unele dispozitive ajutatoare pentru baie. Toata aceasta gama larga de produse este foarte utila pentru ingrijirea batranilor care au suferit o accidentare si se afla in perioada de recuperare, precum si pentru ingrijirea celor care se refac dupa o interventie chirurgicala.

Categorii de produse pentru ingrijire batrani la domiciliu

Persoanele care au in ingrijire batrani la domiciliu trebuie sa foloseasca anumite produse pentru ingrijirea zilnica, ceea ce reduce din efortul efectuarii igienei corporale. Este nevoie de produse pentru incontinenta urinara, problema cu care se confrunta multe persoane in varsta care necesita ingrijire la domiciliu. De asemenea, poate sa fie nevoie de ajutatoare de mers, de scaun de cada, de un scaun wc pentru batrani, precum si de produse pentru recuperare si tratament.

Ajutatoare de mers

Aceste produse pentru ingrijirea batranilor la domiciliu sunt destinate persoanelor cu probleme locomotorii. Carjele sau bastoanele ortopedice sunt foarte utile, iar pentru alti pacienti poate sa fie nevoie de un fotoliu rulant sau de un scaun cu rotile.

Ajutatoare de baie

Batranii cu afectiuni locomotorii care au nevoie de ingrijire la domiciliu necesita in foarte multe situatii anumite dispozitive ajutatoare pentru baie. Sunt produse care asigura sprijin si confort, fiind ideale atat pentru pacient cat si pentru persoana care il ingrijeste. Puteti achizitiona un suport de sprijin pentru cada, un cadru de sprijin pentru vasul de toaleta, un scaun wc batrani sau un inaltator pentru toaleta. Sut produse foarte utile in special in situatia pacientilor cu afectiuni la nivelul soldului sau al bazinului.

Produse pentru ingrijire zilnica

Sunt produse foarte utile in special in cazul batranilor care au nevoie de ingrijire la domiciliu si care sufera din cauza unor boli cronice, a incontinentei urinare, a diabetului sau a unor probleme locomotorii. De exemplu, foarte folosite sunt manusile preimbibate – cu care persoana care ingrijeste poate sa spele persoana ingrijita fara apa si fara clatire.

Produse pentru incontinenta urinara

Indiferent daca vorbim despre incontinenta medie sau severa, batranii care au nevoie de ingrijire la domiciliu necesita in unele situatii folosirea unor scutece de tip chilot. Produsele pentru ingrijirea persoanelor cu incontinenta urinara sunt fabricate astfel incat pielea sa poata respira, roscul de aparitie al alergiilor scade, iar mirosurile neplacute sunt neutralizate.

Produse pentru recuperare si tratament

La categoria produselor pentru recuperare si tratament destinate ingrijirii batranilor la domiciliu trebuie mentionate saltelele antiescare si ortopedice, pernene cervicale si ortopedice, spatarele si paturile medicale, precum si diverse dispozitive pentru exercitii sau accesorii – stativ de perfuzie, masuta cu roti pentru ingrijirea batranilor imobilizati la pat, etc.

Aparatura medicala pentru utilizat la domiciliu

Batranii care au nevoie de ingrijire la domiciliu trebuie sa detina unele dispozitive medicale, ca de exemplu un termometru, un pulsoximetru sau un tensiometru. Tot la categoria aparatura medicala intra si nebulizatoarele, aspiratoarele nazale si inhalatoarele, produse extrem de utile pentru batranii cu probleme respiratorii.

Sfaturi pentru asigurarea igienei batranilor ingrijiti la domiciliu

Batranii care sunt ingrijiti la domiciliu au nevoie sa fie spalati si curatati constant, iar igiena pielii – mai ales in zona genitala – trebuie sa fie asigurata corespunzator. In situatia in care exista pacienti care nu isi pot controla pierderie de urina sau de fecale, puteti opta pentru scutece speciale, pentru pungi pentru plosca cu banda absorbanta sau pentru un scaun wc pentru batrani. Persoanele in varsta care au nevoie de ingrijire la domiciliu trebuie sa poata mentine o stare psihologica si emotionala cat mai buna, iar produsele pentru ajutor reprezinta un sprijin esential in acest context.

Una dintre recomandarile specialistilor pentru persoanele care au in ingrijire batrani la domiciliu este aceea de a folosi exclusiv produse speciale pentru piele sensibila, cu pH neutru, in vederea prevenirii eventualelor iritatii. Este ideal sa evitati produsele cosmetice clasice si sa uscati pielea prin tamponare, delicat, folosind prosoape cu textura moale.

Unele dintre produse pot fi de ajutor in procesul de vindecare, altele pot fi utile pentru a ameliora diverse simptome ale bolilor de care sufera persoana in cauza. Datorita imbunatatirii calitatii vietii, batranii care au nevoie de ingrijire la domiciliu obtin un moral mai bun si se simt incurajati. Interactiunea sociala redusa poate duce la instrainarea persoanelor in varsta, de aceea este esential ca persoanele care le ingrijesc sa cunoasca bine ce au de facut si sa poata reprezenta un sprijin real pentru acestea.