Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Spina bifida

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 23 iulie 2019
Spina bifida este o malformatie ce cuprinde mai multe leziuni care necesita o conduita terapeutica adaptata, aceasta fiind intotdeauna chirurgicala. Spina bifida apare la nivelul coloanei vertebrale sub forma unui defect partial al arcului posterior vertebral si este vizibila doar pe radiografie. Exista doua forme de spina bifida: spina bifida oculta care este cea mai usoara forma de spina bifida si spina bifida manifesta.

Simptome spina bifida

Aceasta afectiune afecteaza atat membrele inferioare, cat si pe cele superioare dar si deformeaza coloana. Copiii cu spina bifida sunt de obicei scunzi. Totodata pot aparea tulburari precum: paraliziile oculare, tublurari ale deglutitiei si fonatia anormala.

Cauze spina bifida

Principala cauza a aparitiei acestei afectiuni este cea genetica la care se mai adauga si anumiti factori ai mediului, nutritia, factori citoplasmatici, etc.

Tratament spina bifida

De obicei, spina bifida oculta nu necesita tratament, insa pentru spina bifida manifesta tratamentul depinde foarte mult de severitatea bolii. Aceasta se trateaza in principiu prin terapia chirurgicala. Puteti apela si la terapia ortopedica desi aceasta serveste ca tratament temporar.