Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Sustinatorii plantari personalizati: 5 intrebari si raspunsuri

de , Redactie Toncia Group
Data publicării: 18 octombrie 2018 Ultima actualizare: 21 aprilie 2023

Cine are nevoie de sustinatori plantari?

Sustinatorii plantari sunt recomandati pentru tratarea unor probleme de statica ale piciorului: calcaneovalgus, picior scobit, bataturi, picior plat, sindromul Morton, exostoza calcaneana, dar se pot utiliza si de catre persoanele care nu prezinta afectiuni ale talpii, pentru prevenirea unor eventuale probleme sau pentru confortul propriu.

Spre exemplu, in cazul pintenului calcanean cu ajutorul sustinatorului plantar se descarca zona dureroasa. Se monteaza in structura sustinatorului plantar un modul special de descarcare. Exteriorul modulului este din material rigid/ cauciuc, iar interiorul din material special numit poron. Astfel marginea exterioara a calcaneului se va sprijini pe partea exterioara a modului, in timp ce exostoza va intra in partea moale – poron. In acest fel dispare durera cauzata de contactul direct al exostozei. Pentru reducerea inflamatie se pot monta in structura sustinatorului biomagneti.

Cum se confectioneaza?

Este necesara o examinare a talpii prin procedura de amprentare plantara computerizata. Examinarea este menita sa masoare distributia presiunii din talpa si ofera o imagine digitala cu rezolutie mare. Astfel se pot deosebi foarte eficient diferite probleme de statica ale piciorului.

sustinatori plantari pentru afectiuni ale piciorului, platfus

Care sunt avantajele fata de branturile standard?

Statica piciorului este ca o amprenta plantara – difera la fiecare om. De aceea este important ca sustinatorul plantar sa fie fabricat exact dupa amprenta plantara. Modulele de la bolta transversala sau longitudinala trebuie sa fie exact la locul lor, masura de corectie trebuie sa fie ideala.

Cum se intretin?

Se pot sterge cu o laveta umeda si se usuca departe de sursele de caldura directa.

Cat costa si unde puteti comanda?

Pretul sustinatorilor plantari pleaca de la 195 lei. Procedura de amprentare se realizeaza GRATUIT (când comandati o pereche de sustinatori plantari), la Centrele de diagnosticare a talpii din locatiile Catena Pas cu Pas – Bucuresti si Brasov.

* Rezultatele scanarii nu se trimit clientilor/ pacientilor, se utilizeaza de catre tehnicianul ortoped pentru confectionarea talonetelor.
In locatiile Catena Pas cu Pas personalul nu este abilitat sa puna diagnostic. Medicul specialist are dreptul legal de a pune diagnostice.
Procedura de amprentare implica scanarea talpii si executia talonetelor.

BRASOV

  • Str. Branduselor, nr. 74

BUCURESTI

  • Stefan cel Mare, nr. 48, Sector 2
  • Bd. Ion Mihalache, nr. 193, Sector 1
  • Calea Crangasi, nr. 14, bl. 40, Sector 6
  • Stirbei Voda, nr. 17, Sector 1

SOLICITA O PROGRAMARE PENTRU SCANAREA TALPII

[contact-form-7 id="183855" title="Programare amprentare plantara"]