Tendinita genunchi

Tendinita se mai numeste si tenosinovita si reprezinta acea afectiune la nivelul tendoanelor din jurul articulatiei genunchiului ce provoaca sensibilitate si este una din cele mai frecvente cauze ale durerii genunchiului. Netratata, tendinita se poate agrava si poate ajunge in stare cronica.

Simptome tendinita genunchi

Principalul simptom al acestei afectiuni este durerea care apare adesea in repaus dar se accentueaza atunci cand sunt solicitate articulatiile si la palpare. Pe langa durere, apare sensibilitatea in zona afectata si inflamarea acesteia.

De cele mai multe ori, durerea este resimtita ca fiind intepatoare, acuta.

Cauze tendinita genunchi

In general, tendinitele apar ca urmare a suprasolicitarii unei articulatii, ca urmare a unor microtraumatisme sau a unor afectiuni degenerative.

Putem enumera si cativa factori de risc precum: lipsa vitaminelor, hidratarea insuficienta, frigul, cat si mobilitatea scazuta.

Tratament tendinita genunchi

In tratarea acestei afectiuni este necesara consultarea unui medic specialist. Este necesar insa repausul si hidratarea corespunzatoare. In tratarea tendinitei genunchiului puteti apela si la fizioterapie.