Afișez toate cele 7 rezultate


Descopera gama noastra de Scaune cu rotile pentru adulti, compacte si rezistente! Vezi si gama noastra de dispozitive de mers pentru copii aici: Dispozitive pentru mers – Catena Pas cu Pas.

✓ Pentru o deplasare sigura in interiorul casei sau in spatii exterioare.

Utilizarea scaunelor cu rotile nu se limiteaza doar la spitale sau centre speciale. Ele pot fi folosite si acasa sau in spatii exterioare. 

Fotoliile rulante sau scaunele cu rotile (asa cum sunt numite in general) au diverse caracteristici tehnice care trebuie luate in considerare inainte de achizitie. Motiv pentru care dispozitivele din oferta noastra raspund nevoilor utilizatorilor.

 • In primul rand exista varianta manuala (mai economica) sau electrica.
 • Apoi, un scaun cu rotile poate fi pliabil, rabatabil, cu roti de diferite dimensiuni, cu spatar mai mult sau putin inalt, prevazut cu diferite accesorii ajutatoare, spre exemplu – fotoliu rulant, scaun cu rotile cu vas de toaleta.

Indiferent de tipul de scaun cu rotile pentru care optati, scopul acestuia este sa imbunatateasca mobilitatea persoanelor cu handicap locomotor permanent sau temporar, crescandu-le in mod substantial calitatea vietii.

Comanda Online sau in Magazinele Catena Pas cu Pas, scaune cu rotile (fotolii rulante)

La Catena Pas cu Pas gasiti scaune cu rotile, special concepute pentru acele persoane cu mobilitate redusa sau cu deficiente locomotorii severe. Gasiti in aceasta categorie scaune cu rotile Catena Pas cu Pas, precum:

 • scaun cu rotile cu frana manuala si talpi din aluminiu pentru odihnirea picioarelor:
 • scaun cu rotile cu spatar rabatabil;
 • scaun cu rotile pliabil;
 • scaun cu rotile sport;
 • scaun cu rotile XXL;
 • fotoliu rulant cu manevrare manuala;
 • fotoliu rulant cu vas de toaleta.

Cele mai bune scaune cu rotile sunt cele care se adapteaza cel mai bine nevoilor utilizatorului. La Catena Pas cu Pas gasiti o cama diversificata de fotolii rulante. De la fotoliu rulant clasic, cu antrenare manuala, de interior si exterior, la scaune cu rotile pliabile, cu subansamble detasabile, dotate cu comoda de toaleta ce se poate scoate pentru a permite o curatare completa.

Produsele din sectiunea Scaune cu rotile, se pot achizitiona online cu plata in rate.

Afla mai multe despre scaune cu rotile

Care sunt avantajele unui scaun cu rotile manual?
 • Aceste modele de scaune cu rotile (fotolii rulante) sunt accesibile, pot sa fie transportate cu usurinta si nu este complicat sa fie intretinute.
 • Un scaun cu rotile manual este portivit unei persoane cu mobilitate redusa sau care se afla in perioada postoperatorie, dar care are suficienta forta in brate pentru actionarea dispozitivului in mod independent.
 • In cazul persoanelor care nu pot manipula pe cont propriu scaunul cu rotile, pot fi ajutate de un insotitor.
 • Mare parte din scaunele cu rotile mobile, sunt gandite sa poata fi manevrate cu succes atat in interior cat si in spatii deschise.
 • Datorita scaunelor cu rotile, pacientii pot sa intreprinda diverse activitati de zi cu zi fara sa fie nevoiti sa apeleze la alte persoane. In acest fel, in afara de confort, putem discuta si despre avantajul psihologic asigurat de capacitatea independenta de miscare.
De ce sa tin cont la achizitionarea unui scaun cu rotile?

Fotoliile rulante sau scaunele cu rotile (asa cum sunt numite in general) au diverse caracteristici tehnice care trebuie luate in considerare inainte de achizitie.

In primul rand trebuie sa iei in considerare ca scaunul cu rotile manual este recomandat persoanelor care au o rezistenta fizica suficienta pentru a asigura auto – propulsarea.

 • Scaun cu rotile manual

Trebuie sa ai in evidenta faptul ca utilizatorul sa aiba suficienta putere in partea de sus a corpului pentru a-l putea folosi.

 • Scaun cu rotile pliabil

Este o alegere potrivita pentru cei care calatoresc mult. Prin simplul fapt ca se pliaza, acesta poate fi transportat si depozitat cu usurinta.

 • Scaun cu rotile pentru transport

Acest tip de scaune este dedicat persoanelor care au nevoie de insotitor. Astfel, aceste scaune cu rotile dispun de manere la spate care ajuta la deplasarea utilizatorului de catre un ingrijitor.x

 • Scaun cu rotile XXL

Este indicat persoanelor supraponderale.

 • Scaun cu rotile sport

Este ideal pentru plimbari in spatii deschise, rotile din spate fiind prevazute cu spite. Amortizeaza socurile in timpul deplasarii si sporeste confortul utilizatorului.

 • Fotoliu rulant cu vas de toaleta

Este destinat persoanelor ce au tulburari de mobilitate sau care din alte motive nu pot folosi o toaleta normal.

Pentru un plus de confort, utilizatorul are de ales intre modele prevazute cu suporti reglabili de sprijin si odihna pentru maini si picioare.

De asemenea, se recomanda o atentie sporita pentru latimea sezutului si greutatea maxima suportata, daca structura este din aluminiu (usoara) sau din otel.

Cum curat corect scaunul cu rotile?

Intretinerea scaunelor cu rotile nu este complicata.

 1. Din motive de igiena, foloseste manusi la curatare.
 2. Indeparteaza resturile de murdarie, daca este cazul si sterge rotile scaunului cu o carpa umeda
 3. Pentru suprafetele scaunului, foloseste dezinfectanti simpli de uz casnic. Pune accent pe jantele si manerele de impingere si cotiere.
 4. Nu folosii apa in exces sau furtunul pentru a spala scaunul cu rotile, in special tesaturile si componentele electronice (daca este cazul).
 5. Inainte de refolosirea scaunului cu rotile, asigura-te ca rotile sunt complet uscate!