Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Cervicalgie

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 10 decembrie 2018
Coloana vertebrala este formata din sapte vertebre, acestea avand rolul de a permite realizarea miscarilor ample de flexie anterioara si laterala, extensie si rotatie, iar cervicalgiile reprezinta acele dureri de la nivelul  gatului si a portiunii cervicale a coloanei vertebrale.

Cauze Cervicalgie

Cauzele care duc la cervicalgie sunt multiple insa cele mai frecvente sunt: lezarea structurilor non-neurale, aceasta producand durere de suprasolicitare, dureri radiculare, degenerare articulara si compresie nervoasa. Cel mai frecvent tip de durere este insa cel produs de traumatisme sau in contextul unei suprasolicitari fizice repetitive, pozitii gresite, incordare sau vreme rece.

Tratament Cervicalgie

In tratarea acestei boli este necesara consultarea unui medic specialist. Puteti apela si la masaj, termo-crioterapie, fizioterapie analgetica, ultrasunete. Este indicata si purtarea unui colier moale pentru stabilizarea gatului cat si evitarea multora dintre  activitatilor cotidiene. Dupa terminarea tratamentului trebuie sa se continue cu kinetoterapie, pentru stabilizarea coloanei cervicale, imbunatatirea echilibrului, corectarea posturii gresite. Exercitiile fizice pot fi foarte utile in prevenirea si ameliorarea durerii cervicale.