Amorteala mainilor

Majoritatea persoanelor traiesc cu impresia ca mainile amortite sunt un semn sigur al lipsei de calciu, insa aceasta parestezie a mainilor este o stare anormala fiind caracteristica mai multor boli, conditii ce restrictioneaza fluxul de sange in care pacientul prezinta senzatii de arsura, furnicaturi sau intepaturi.

Simptome

Amorteala este asociata frecvent cu senzatia de intepaturi de ace, electrocutare, senzatii de arsuri care sunt jenante si persista, intervine diminuarea sau chiar absenta tuturor senzatiilor intr-un anumit loc.

Cauze

Mainile amortite prezinta mai multi factori de risc. Principala cauza a acestora o reprezinta compresia unui nerv sau a fluxului sangvin care duc la parestezia fiziologica. Alte cauze includ deficitul de vitamine E, B1, B6, B12, deshidratarea si alcoolismul, diverse traumatisme, degeraturi, diabetul.

Tratament

Foarte importante sunt investigatiile medicale, ce determina cauza aparitiei amortelii, insa ca remedii naturiste puteti apela la acupunctura, unguente pe baza de venin de albine aplicat seara, inainte de culcare.

Autor: Iuliana Maria Ghergu