Picioare grele si dureroase

Boala venoasa cronica este o afectiune a venelor membrelor inferioare.

Senzatia de picioare grele, extenuate si dureroase este frecvent intalnita la persoanele supraponderale, sedentare. Studiile arata ca, in Romania, aproximativ una dintre trei persoane sufera de aceasta boala.

Venele detin un sistem de valve ce directioneaza sangele din venele superficiale catre cele profunde si apoi spre inima, iar daca aceste valve nu functioneaza corect, sangele se scurge inapoi in vene si stagneaza la nivelul membrelor inferioare.

Simptome

Principalele simptome sunt durere, inflamare a picioarelor, senzatie de greutate la nivelul acestora, decolorarea pielii.

Cauze picioare dureroase

Prezenta unui cheag de sange ce face ca sangele sa se blocheze in vene si astfel presiunea arteriala creste si altereaza valvulele si peretii venosi, traumatismele, cat si interventiile chirurgicale la nivelul membrelor inferioare, obezitatea sau sarcina, toate acestea sunt cauze ale bolii venoase.

Tratament picioare dureroase

In tratarea acestei boli este necesara consultarea unui medic specialist. Pe langa asta, puteti apela si la cateva trucuri, precum mentinerea picioarelor timp de 30 de minute pe zi in pozitie ridicata, exercitiile fizice pentru glezne si picioare, cat si la ciorapii compresivi.