Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Boala Sever

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 12 noiembrie 2018
Boala Sever este o inflamatie dureroasa a calcaiului care se manifesta in timpul perioadei de crestere iar majoritatea copiilor care sufera de aceasta afectiune au varste cuprinse intre 1 si 15 ani. Boala sever cauzeaza durere de calcai insa nu este o boala grava. Aceasta nu lasa urme iar copilul isi poate continua activitatea fizica in mod normal dupa o perioada de repaus. Este bine de stiut ca baietii sunt mai predispusi la aceasta afectiune decat fetele.

Simptome boala Sever

Principalele simptome ale acestei boli sunt durerea si sensibilitatea la nivelul calcaielor. Durerea se poate extinde in ambele parti ale calcaiului cuprinzand si talpa. Calcaiul se umfla si se inroseste, apare dificultatea la mers, mersul neobisnuit, disconfort in zona picioarelor, schiopatatul. In timpul efortului fizic simptomele se agraveaza si se estompeaza atunci cand picioarele sunt odihnite.

Cauze boala Sever

Osul calcaneu se dezvolta destul de tarziu si inlocuieste cartilajul din calcai, insa masa osoasa poate creste mult mai rapid decat muschii si tendoanele din jur, lucru ce duce la scaderea flexibilitatii calcaiului si creeaza tensiune. In majoritatea cazurilor, durerea apare ca urmare a suprasolicitarii picioarelor. Sportul si activitatile fizice care implica alergat si sarituri sunt factorii care provoaca tensiuni suplimentare in calcai, lucru ce duce la durere si umflaturi.

Tratament boala Sever

Pentru a trata aceasta afectiune este necesara consultarea unui medic specialist care are ca scop principal ameliorarea durerii. Tratamentul consta in intreruperea activitatii sportive si purtarea unor orteze personalizate nevoilor pacientului pe durata a doua, trei luni de zile. Alte modalitati de ameliorare a durerii sunt fizioterapia si aplicarea compreselor reci.