Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802
Cum va poate ajuta perna ortopedica in diferite afectiuni

Cum va poate ajuta perna ortopedica in diferite afectiuni

Ionut Solescu
de , Redactor Tonica Group
Data publicării: 8 noiembrie 2023 Ultima actualizare: 11 iunie 2024

O noapte de somn bun este extrem de importanta atat pentru sanatatea, cat si pentru starea de spirit a oricui. Din foarte multe si diferite motive, pentru un numar mare de oameni, un somn de calitate nu este usor de obtinut din cauza unor afectiuni sau conditii medicale care le tulbura confortul atunci cand incearca sa adoarma. O perna ortopedica poate fi una dintre alternativele pe care le aveti la indemana in cazul in care va regasiti in categoria de persoane mentionate anterior.

Perna ortopedica este utila atunci cand trebuie sa gestionati anumite probleme de sanatate si va ajuta sa beneficiati de un plus de confort care sa va permita sa dormiti bine. In cazul in care va doriti sa achizitionati o perna ortopedica, este important sa stiti ca exista mai multe modele dintre care puteti alege, in functie de necesitatile dumneavoastra.

Perna ortopedica pentru durerile de spate

Durerile de spate reprezinta o problema comuna pentru persoanele adulte, indiferent de varsta. Avem de-a face cu niste dureri care pot sa apara din foarte multe motive, de la o postura incorecta mentinuta de-a lungul orelor de program la serviciu, pana la efort fizic excesiv, eventuale traumatisme sau anumite boli.

O perna ortopedica ce este conceputa special pentru spate va poate oferi sustinere suplimentara pentru coloana vertebrala in timpul somnului, pentru ca va ajuta sa mentineti o postura corecta si sa va relaxati muschii din zona spatelui, reducand in acest fel disconfortul si durerea pe care le resimtiti. Perna oropedica pentru spate poate sa aiba diverse dimensiuni si forme, asa ca puteti opta pentru una care sa se potriveasca nevoilor proprii.

Perna ortopedica pentru dureri cervicale si de gat

La fel ca durerile de spate, si cele cervicale sau de gat pot sa apara din mai multe cauze, de la tensiunea care se acumuleaza in zona respectiva pana la postura incorecta din timpul somnului. Perna ortopedica pentru gat este proiectata in asa fel incat sa poata sustine eficient zona cervicala iar capul sa fie mentinut intr-o pozitie neutra. Datorita acestor proprietati, presiunea asupra muschilor si articulatiilor de la nivelul gatului este redusa iar durerea si disconfortul sunt ameliorate.

Perna ortopedica pentru pesoanele cu apnee in somn

Apneea in somn este o conditie medicala ce se caracterizeaza prin oprirea periodica a respiratiei in timpul somnului, motiv pentru care persoanele afectate se trezesc de mai multe ori in timpul noptii si ajung sa sufere de oboseala cronica. Daca folositi o perna oprtopedica potrivita, puteti favoriza mentinerea unei pozitii in care caile respiratorii sa fie deschise iar episoadele de oprire a respiratiei sa fie din ce in ce mai rare. De regula, o perna ortopedica pentru persoanele cu apnee in somn e proiectata in asa fel incat sa ridice capul intr-o pozitie mai inalta si sa imbunatateasca in acest fel fluxul de aer, reducand simptomele asociate.

Perna ortopedica pentru pacientii cu sciatica

Sciatica este o afectiune care genereaza dureri la nivelul nervului ce se intinde de la partea inferioara a spatelui catre partea din spate a membrelor inferioare. Aceste dureri pot ajunge sa fie mai intense atunci cand persoana afectata se odihneste stand pe spate sau pe o parte, iar o perna ortopedica special proiectata pentru pacientii cu sciatica poate sa fie utila pentru alinierea corecta a corpului si pentru eliberarea presiunii acumulate la nivelul nervului sciatic. In acest fel, durerea si disconfortul sunt reduse iar somnul devine mai odihnitor.

Perna ortopedica pentru persoanele care sufera de artrita

Pacientii afectati de artrita se confrunta cu inflamatii si dureri ale articulatiilor, motiv pentru care foarte multi dintre acestia intampina dificultati in a abtine un somn odihnitor. Perna ortopedica proiectata special pentru persoanele cu artrita asigura un suport suplimentar pentru articulatiile care sunt afectate, favorizand reducerea presiunii la nivelul articulatiilor si scaderea in intensitate a durerii.

Perna ortopedica pentru femeile insarcinate

De-a lungul perioadei de sarcina, femeile se confrunta adesea cu dificultati in a reusi sa obtina un  somn de calitate. Este o perioada in care femeile cresc in greutate, iar presiunea de la nivelul spatelui si a abdomenului ajunge sa fie mai mare. Perna ortopedica pentru femeile insarcinate este proiectata sa poata asigura sustinere suplimentara la nivelul abdomenului si pentru a favoriza mentinerea unei pozitii corecte in timpul somnului. Datorita acestor proprietati, presiunea din zona spatelui si a soldurilor este una mai redusa, ceea ce reduce disconfortul asociat cu perioada de sarcina.

Perna ortopedica pentru persoanele cu alergii sau astm

Persoanele care sufera de astm sau de alergii au nevoie de o perna ortopedica speciala pentru a beneficia de un somn odihnitor, pentru ca folosirea unei astfel de perne poate reduce semnificativ simptomele. Este necesar sa fie fabricata din materiale hipoalergenice, care ajuta la prevenirea acumularii de acarieni si alergeni in interior, contribuind la ameliorarea problemelor de ordin respirator si la obtinerea unui somn de calitate.

Articole similare
Perna ortopedica - ghid complet pentru o alegere corecta Perna ortopedica- ghid complet pentru o alegere corecta

Va treziti mai obosit decat v-ati culcat? Indiferent de cum v-ati invartit de pe o parte pe alta nu ati reusit sa va gasiti pozitia ideala pentru somn? Atunci este momentul sa luati in calcul achizitionarea unei perne ortopedice. Dar cum pe piata sunt nenumarate modele (inclusiv perne ortopedice pentru sezut sau pentru zona lombara- spate) trebuie sa luati in calcul cativa factori.

16 noiembrie 2023
Edited 10 iunie 2024
citește articolul
Rolul pernelor ortopedice in prevenirea durerilor de gat si de spate
Te ”lupti” noaptea cu perna si a doua zi te trezesti cu dureri de gat sau de umeri? Ar trebui sa te gandesti sa iti iei o perna ortopedica, la fel cum ar trebui sa iei in calcul acest lucru si pentru a previn aparitia durerilor. Rolul pernelor ortopedice este de a sustine capul si gatul mentinandu-le aliniate in pozitia corecta/ naturala astfel incat sa previna aparitia tensiunii si dureril...
16 iulie 2023
Edited 16 iulie 2023
citește articolul
Cat de importanta este perna pe care dormim?
Durerile de spate, limitarea miscarilor si senzatia de disconfort care apar dimineata la trezire pot sa se datoreze unei pozitii vicioase in timpul noptii.
26 noiembrie 2019
Edited 18 iunie 2021
citește articolul
Dureri de coloana dimineata - cauze si tratament

Coloana vertebrala are functia de a sustine corpul si de a-i oferi stabilitate. Este formata din 5 zone: cervicala, toracala, lombara, sacrala si coccigiana. Cand aceste zone sunt afectate, apar durerile care pot fi de scurta durata si intense sau se pot intinde pe o perioada mai mare de timp. Desi, in cele mai multe cazuri, durerea apare in zona lombara - zona mijlocului -, si celelalte zone pot fi afectate.

2 octombrie 2017
Edited 17 ianuarie 2024
citește articolul