Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 300 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Ortezele – aliatul dumneavoastra impotriva durerilor articulare

de , Redactie Tonica Group
Data publicării: 18 octombrie 2018 Ultima actualizare: 9 mai 2024
Ortezele sunt dispozitive medicale care se aplica la nivelul membrelor superioare si inferioare, la nivelul coloanei vertebrale, precum si in regiunea abdominala. Sunt disponibile intr-o gama variata: reglabile, fixe, rigide, elastice, cu insertie de silicon, cu sau fara atele, cu efect de masaj sau de incalzire, medicul este cel care indica utilizarea unui anumit model, in functie de fiecare afectiune in parte.

Cand avem nevoie de orteze?

  • Persoanele care se confrunta cu dureri articulare experimenteaza o acutizare a acestora in sezonul rece. Frigul, precipitatiile si presiunea atmosferica contribuie semnificativ la intensificarea durerii. Aceste dispozitive ortopedice sunt menite sa va sustina si sa va protejeze articulatiile, ameliorand astfel durerea resimtita.
  • Cand se doreste eliminarea disconfortului cauzat de boli articulare: sinovita, tenosinovita, bursita, artrita, periartrita, artroza.
orteza tip corset
  • In urma diverselor tipuri de traumatisme – fracturi, entorse si luxatii. Unele orteze sunt special concepute pentru a limita sau chiar a bloca miscarea, in vederea vindecarii corecte a fracturilor ori a rupturilor de ligamente, inlocuind astfel traditionalul ghips.
  • In perioadele de recuperare dupa o interventie chirurgicala, in urma operatiilor estetice, in timpul si dupa o sarcina cu scopul de a limita aparitia vergeturilor, pentru asigurarea unei posturi corecte si pentru confortul fizic.
  • In timpul practicarii sportului si al activitatilor fizice solicitante, fara existenta unei afectiuni, ci doar pentru sprijinul si sustinerea articulatiei. Astfel se limiteaza suprasolicitarea si riscul de accidentare.
  • Se recomanda folosirea ortezelor in scopuri corective: pentru corectarea pozitiilor vicioase ale coloanei toracale, pentru indreptarea umerilor si spatelui (cifoze, lordoze, scolioze, cifolordoze, cifoscolioze), pentru stoparea dezvoltarii garbovelii.
In magazinele de tehnica medicala Catena Pas cu Pas sau online, pe www.catenapascupas.ro, gasiti o varietate de suporturi ortopedice si orteze, iar personalul specializat va sta la dispozitie in cazul in care aveti nevoie de ajutor in alegerea modelului potrivit.