Lordoza

Lordoza este o afectiune a  coloanei vertebrale ce descrie curbura accentuata a acesteia.

Lordozele spinale sunt determinate in principiu prin diferenta grosimii jumatatii anterioare fata de cea posterioara a discului vertebral. Aceasta afectiune este din ce in ce mai intalnita din cauza modului de viata sedentar.

Simptome:

Odata cu aparitia acestei afectiuni este afectata mai ales coloana lombara dar si cea cervicala. Lordoza se manifesta prin spate in sa, fese proeminente si postura exagerata. Aceasta poate fi severa, cat si dureroasa, limitand miscarile coloanei.

Cauze:

O cauza frecvent intalnita in ziua de astazi a lordozei este reprezentata de pozitia sezanda pe o perioada indelungata de timp precum statul pe fotoliu, mersul cu masina, pozitii la care organismul trebuie sa se adapteze, acest lucru presupunand ca unii muschi sa sufere contracturi, sa se scurteze si altii sa devina mai slabi dar sa se alungeasca. Astfel apare un dezechilibru la nivelul musculaturii spatelui si se instaleaza lordoza.

Tratament:

In general lordoza nu necesita tratament insa daca aceasta este severa se recomanda consultarea unui medic specialist si respectarea tratamentului medicamentos prescris.