Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Polimiozita

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 10 decembrie 2018
Polimiozita se mai numeste si dermatomiozita si este o boala inflamatorie a muschilor si a pielii, care apare la persoanele cu varsta cuprinsa intre 20 si 50 de ani si pe care o intalnim mai des la femei decat la barbati.

Simptome Polimiozita

Persoanele afectate de polimiozita pot prezenta dureri musculare, slabiciune musculara, stare de oboseala, tumefactie, eruptie cutanata, modificari ale unghiilor, dureri articulare.

Cauze Polimiozita

Cauza aparitiei bolii nu este cunoscuta. Putem enumera insa cativa factori de risc si anume, factorii genetici, mecanismul autoimun cat si factorii de mediu.

Tratament Polimiozita

In tratarea polimiozitei este necesara consultarea unui medic specialist cat si respectarea tratamentului medicamentos prescris de acesta. Tratamentul are ca scop vindecarea bolii, reducerea inflamatiei si diminuarea simptomelor resimtite. De asemenea, foarte benefice in tratarea acestei boli sunt si sedintele de fizioterapie intrucat impiedica instalarea contracturii musculare. Evitati repausul la pat pentru a nu favoriza atrofia musculara.