Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Ciorapi compresivi medicinali


Ciorapii compresivi imbunatatesc circulatia sangvina la nivelul picioarelor, prin comprimarea vaselor dilatate. In functie de gradul de compresie, ciorapii de uz medical se impart in patru categorii:


Compresie usoara, 15-20 mmHg, sunt ideali pentru persoanele care petrec mult timp in picioare si care se plang de picioare obosite, dureroase sau umflate. Sunt recomandati si in timpul calatoriilor, pentru prevenirea insuficientei venoase, sau pe perioada sarcinii.


Clasa I, 20-30 mmHg (compresie moderata), acesti ciorapi compresivi se folosesc in cazul varicelor si edemelor moderate, in timpul sarcinii, dupa o interventie chirurgicala.


Clasa II, 30-40 mmHG (compresie puternica), sunt recomandati pentru probleme acute de varice, edeme severe, ulcer venos, tromboza acuta venala, dermatoscleroza.


Clasa III, peste 40 mmHG (compresie foarte puternica), indicati pentru limfedem.


Medicul flebolog este cel care prescrie purtarea ciorapilor medicinali de compresie puternica si foarte puternica. Ciorapii de compresie usoara si moderata, pot fi achizitionati fara prescriptie medicala.


In magazinele Catena Pas cu Pas sau online, pe www.catenapascupas.ro, gasiti ciorapi compresivi intr-o varietate de modele: unisex, de dama, barbatesti, de tip pantalon, pana la coapsa ori la genunchi, cu sau fara banda adeziva, special conceputi pentru femeile insarcinate, in diverse culori si la diferite grade de compresie. Preturile pornesc de la 36 de lei si pot ajunge la cateva sute de lei, depinde de gradul de compresie si de calitatea materialului.

Acum puteti plati online si in rate
Informatii medicale

Incontinenta urinara

Incontinenta urinara

Putem defini incontinenta urinara ca fiind o pierdere involuntara de urina, aparuta in urma unor activitati ce cresc presiunea intraabdominala precum tusea, stranutul, chiar si rasul.  Aceasta nu reprezinta o boala in sine, ci un simptom al unei maladii a tractului urinar.

Citeşte mai mult >

Cum atenuam durerile provocate de entorse si luxatii

Iarna este un anotimp care atrage foarte multi oameni catre munte. Este un moment bun sa te bucuri de peisaje superbe si aer curat, insa trebuie sa fii cu ochii in patru. Daca nu esti atent, poti trece prin momente neplacute. Daca abordezi trasee dificile, cu denivelari, te poti accidenta si poti suferi traumatisme la nivelul membrelor inferioare. Entorsa este un astfel de traumatism, mai exact o leziune traumatica in urma careia se ajunge la intinderea sau ruperea ligamentelor. 

 

Citeşte mai mult >

Gala Trusted Brands 2014

Gala Trusted Brands 2014

CATENA,  farmacia de incredere a romanilor

CATENA este pe primul loc in topul increderii consumatorilor romani in 2014,conform studiul ui realizat de Trusted Brands, in care pentru prima data a fost introdusa categoria Farmacii. Cercetarea a fost realizata cu ajutorul unor chestionare cu intrebari deschise, fara variante de raspuns, fiecare respondent nominalizand brandul preferat.

Citeşte mai mult >

Afectiuni ale coloanei vertebrale

Coloana vertebrala este cea mai importanta componenta a scheletului si, implicit, a aparatului locomotor. Fiind o structura rezistenta, dar si flexibila, coloana vertebrala are rol in sustinerea capului, trunchiului si este formata din 33-34 vertebre suprapuse.

Citeşte mai mult >