Gulerele cervicale sunt indicate pentru imobilizarea zonei gatului in urma unor traumatisme de tip intindere, entorsa sau luxatie, dar si in caz de pozitii vicioase, schimbari degenerative ale coloanei vertebrale, fracturi, operatii de torticolis si alte interventii chirurgicale in regiunea cervicala. Sunt fabricate din materiale speciale, de buna calitate, care asigura un nivel ridicat de confort.

La Catena Pas cu Pas gasiti o gama varianta de gulere cervicale moi recomandate pentru afectiuni precum spondiloza cervicala sau pentru confortul propriu in timpul calatoriilor lungi cu avionul, in timpul lucrului atunci cand pozitia este una deficitara (exemplu, pentru persoanele care petrec multa vreme aplecate deasupra unui banc de lucru), dar si gulere cervicale rigide ori semirigide, reglabile, cu orificiu traheal si tija de sustinere.

Tipul si durata utilizarii unui guler cervical se stabileste de catre medicul specialist in functie de diagnostic. Acest dispozitiv ortopedic se poate recomanda pentru hernie de disc cervicala, dureri in zona cervicala, osteoartrita, artroze cervicale, manifestari neurologice severe, anomalii, instabilitate a coloanei cervicale si tratamentul de recuperare atunci cand maduva spinarii a suferit o trauma.