Cum tratam bataturile

Despre baturi

Bataturile sunt, de fapt zone de piele ingrosata formate din straturi moarte neexfoliate. In momentul in care apar, bataturile arata ca niste vezicule de culoare galbuie, cu lichid, ce sunt moi  si dureroase insa ulterior aceastea se rup sau se vindeca si atat durerea cat si sensibilitatea zonei afectate dispar. Cele mai frecvente zone in care apar bataturi sunt : talpa si degetele piciorului, mai ales degetul mic care este presat de majoritatea incaltarilor, mainile,  podul palmei si imediat sub degete.

Cauze bataturi

Cele mai frecvente cauze ale aparitiei bataturilor sunt exercitarea presiunii repetate si a frecarii la nivelul mainilor cat si al picioarelor,  anomaliile oaselor piciorului, activitatile sportive intense, platfusul. Insa incaltamintea joaca si ea un rol extrem de important in aparitia bataturilor iar igiena picioarelor de asemenea.

Tratament bataturi

In tratarea bataturilor puteti apela atat la metode medicale cat si la metode naturiste. Pentru a le trata pe cale naturista puteti apela la remedii precum tinctura de propolis sau tinctura de rostopasca pe care le puteti aplica pe zona afectata cu ajutorul unui plasture sau pe o bucata de tifon. Un alt remediu naturist care vindeca bataturile este pisarea unei frunze de aloe vera si aplicarea acesteia pe batatura pe parcursul noptii.

Trebuie retinut faptul ca inaintea acestor tratamente este necesara spalarea zonei afectate si inmuierea acesteia timp de 20 de minute. Inmuierea picioarelor in ceai de musetel ajuta la calmarea si la schimbarea PH-ului pielii, ceea ce duce la vindecarea bataturilor. In cazul in care acestea nu dispar, este recomandat sa consultati un medic dermatolog.