Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Afla care este cea mai simpla metoda de a iti corecta pozitia spatelui

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 5 aprilie 2019
Daca tii spatele arcuit in timpul mesei, la birou, cand citesti si chiar cand dormi, mai mult ca sigur ai acest obicei si in timpul mersului iar asta nu numai ca iti provoaca dureri de spate in fiecare zi, dar iti si fura din inaltime. Pe langa durerea pe care o declanseaza pozitia incorecta a spatelui trebuie sa stii ca cea mai serioasa problema este afectarea coloanei vertebrale care diminueaza calitatea vietii.

Cum corectam pozitia spatelui?

Cea mai simpla si mai rapida metoda de a corecta postura spatelui este folosirea unor orteze pentru coloana vertebrala. Acestea sunt dispozitive externe fabricate din materiale speciale ce se aplica la nivelul spatelui avand rolul de a corecta acolo unde este nevoie. Ortezele nu numai ca pun in repaus segmentul afectat dar il sustin si ii dau timp de vindecare. Ortezele ajuta de asemenea corpul sa previna leziunile sau traumele de la nivelul coloanei vertebrale, iar pentru alegerea corecta a acestora e important sa tineti cont de cateva aspecte, cum ar fi recomandarea unui specialist, alegerea unei orteze cu suportabilitate adecvata problemei tale si sa respecti durata ideala de purtare a acesteia pentru o vindecare eficienta. O alta modalitate prin care putem corecta postura incorecta a spatelui implica mentinerea spatelui drept pe parcursul intregii zile. Si pozitia de dormit este importanta, somnul fiind foarte important pentru o stare generala de sanatate buna asa ca incercati sa dormiti pe o parte cu genunchii indoiti si nicidecum pe burta. Totodata puteti apela la stretching si intinderi, importante pentru mentinerea sanatatii spatelui si a gatului. Flexibilitatea acestora ajuta la mentine sanatatea coloanei vertebrale. Orice timp de miscare este important asa ca, pe langa stretching puteti practica si aerobicul. In cazul in care sunteti supraponderali este important sa eliminati kilogramele in plus, deci este important sa fiti activi. Si nu in ultimul rand, hidratati-va corespunzator. Hidratarea este si ea la fel de importanta pentru mentinerea elasticitatii tesuturilor moi dar si pentru mentinerea dimensiunilor discurilor intervertebrale, deoarece, deshidratarea poate provoca modificarea acestora.