Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Baston ortopedic - bine de stiu inainte de achizitie

de , Redactie Toncia Group
Data publicării: 5 iunie 2020 Ultima actualizare: 14 iunie 2021

Achizitia unui baston medical poate parea o actiune banala, ce poate sa fie deosebit la un dispozitiv medical ajutator pentru mers?

Pe piata de tehnico-medicale sunt disponibile diverse modele cu caracteristici din cele mai diverse, cum stii ce baston ortopedic sa cumperi? Mai jos, regasesti un scurt ghid pentru a alege produsul potrivit:

Materialul din care este confectionat bastonul

Poate sa fie lemn sau aluminiu. Bastonul din lemn are intr-adevar un plus de eleganta, de sobrietate daca se poate spune astfel, insa este putin mai greu comparativ cu cel din aluminiu. Nu va ganditi ca un baston medical din lemn va fi greu, pentru ca in functie de lemnul din care este fabricat poate avea chiar si 180 de grame sau 300 de grame.

Se pliaza sau nu?

Bastonul poate fi pliabil sau nu. Spre exemplu, in cazul persoanei care a suferit o accidentare si este nevoie de un dispozitiv ajutator atunci cand iese in spatii exterioare, poate un baston cu posibilitate de pliere este mai de dorit. Acesta poate fi depozitat cu usurinta. De asemenea, daca persoana in cauza nu are nevoie de suport la mers permanent, poate plia bastonul si il poate transporta in geanta. In schimb, un varstnic cu probleme de mobilitate si echilibru nu va aprecia ca fiind foarte utila functia de pliere.

Baston simplu sau „cu picioare”

Bastonul  poate avea „3 picioare” (baston tripod) sau poate fi un baston cu 4 picioare (tetrapod) si se refera la acele dispozitive cu baza. Baza poate fi mai larga sau mai ingusta. Cine are nevoie de un astfel de model? In general, sunt preferate de cei cu un echilibru precar, care au nevoie de un plus de sustinere si stabilitate in timpul deplasarii.

 

 

Alte caracteristici

  • exista bastoane ortopedice care se regleaza pe inaltime, in functie de nevoia utilizatorului;
  • bastoane 2 in 1, baston si umbrela sau baston ortopedic cu scaunel;
  • bastoane care in zona manerului au un invelis de protectie pentru un plus de confort, in timp ce la altele este doar manerul de lemn, spre exemplu;
  • culori si modele diferite, spre exemplu baston cu maner in forma de cal, caine si altele.