Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Sisteme integrate de ingrijire pe termen indelungat | Conferinta

de , Redactie Toncia Group
Data publicării: 10 mai 2019 Ultima actualizare: 23 iulie 2019

Ingrijirea persoanelor varstnice pe termen lung implica mai mult decat servicii de cazare si asistenta medicala. Acestea sunt doar o prima etapa. Dincolo de furnizarea acestor servicii este vorba despre acoperirea unor nevoi specifice ale pacientului, nevoi care tin mai mult de latura emotionala, grija si intelegere.

Conferinta Sisteme integrate de ingrijire pe termen indelungat are loc zilele acestea la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala si este organizata de TZMO Romania, Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Facultatea de Sociologie si Asistenta  Sociala din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Programul evenimentului

9 mai

• 9.00-11.00 - deschidere conferinta: reprezentanti ai TZMO Romania, TZMO SA Polonia, TZMO Foundation, Universitatilor Iasi si Bucuresti si ai Ministerului Muncii

• 11.00-11.30 – Pauza de cafea

• 1.30-14.00 Prezentari sustinute de lectori din India, Japonia, USA si Rusia.

- Provocari si Solutii. Schimb de experienta in domeniul ingrijirii persoanelor varstnice, Dr. Radha Murthy (Co-fondator si Administrator Nightingale Medical Trust, Vicepresedinte al Asociatiei Alzheimer si Tulburari Asociate din India)

- Schimba-ti gandirea pentru o viata de 100 de ani, Nobumasa Ohmori (Presedinte - Medical & Social Welfare Corporation Tatsuoka Group) 

- Abordari Non-Medicale pentru Imbunatatirea Calitatii Ingrijirii pe Termen Indelungat, Walter Coffey (Manager Partener -WD International Consulting)

- Sistem de preocupare complexa pentru generatia de seniori, ca rezultat al adaptarii ingrijirii pe termen indelungat la realitate, Akhmeteli Ramaz Otarovich (Membru al Asociatiei Europene de Directori ai Serviciilor de Ingrijire pe Termen Indelungat pentru Cetatenii Varstnici, Director al Departamentului de Programe Medicale si Sociale pentru Organizatia Publica a Rusiei)

-  Sharashkina Natalya Viktorovna (Geriatrician, Cercetator Stiintific - Laboratorul de Geriatrie Generala si Neurogeriatrie, Candidat la Stiinte Medicale)

• 14.00-15.00 – Pranz

• 15.00-16.30 – Workshop-uri paralele

Ingrijirea Centrata pe Persoane:  Solutii pentru Transformarea Organizatiei, Walter  Coffey

A doua sesiune este focusata pe dementa si geriatrie

• 16.30-17.00  - Pauza de cafea

• 17.00-18.30 – Workshop-uri paralele – focus pe proiecte Europene legate de  traininguri profesionale si de probleme curente ale centrelor de ingrijire pe termen indelungat din Romania

Sisteme integrate de ingrijire pe termen indelungat | Conferinta

10 mai

• 9.00-11.00 – Sesiune dedicata prezentarilor sustinute de lectori din: Norgenia, Austria, Germania, Polonia

- Tendinte, provocari si solutii in Sistemele de Ingrijire pe Termen Indelungat din Norvegia, Prof. Dr. Karl Johansen (Universitatea Norvegiana de Stiinte si Tehnologie)

- Digitizarea si integrarea Sistemului de Ingrijire pe Termen Indelungat in viitor, Edgar Fuhrer (fost Presedinte of EDE)

- Schimb de experienta legat de principalele probleme ale sistemului de ingrijire pe termen indelungat in Germania, cu propuneri pentru dezvoltare ulterioara, Dr. Anthony Blenn

• 11.00-11.30 – Pauza de cafea

• 11.30-13.30 – Sesiune dedicata prezentarilor lectorilor din Romania (Universitati si Institutii de Ingrijire)

• 13.30-14.00 – Concluzii.