Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Utilitatea gulerului cervical moale in ameliorarea durerilor provocate de spondiloza

Ionut Solescu
de , Redactor Tonica Group
Data publicării: 31 mai 2018 Ultima actualizare: 27 septembrie 2018
Aceasta afectiune este una care evolueaza in timp si care apare mai devreme in cazul barbatilor decat in cel al femeilor.

O consecinta a uzurii oaselor din partea posterioara a gatului

Aparitia spondilozei cervicale este o consecinta a uzurii oaselor din partea posterioara a gatului, odata cu inaintarea in varsta. Proliferarea anormala a tesutului osos este o alta modificare ce insoteste aceasta afectiune si poate duce la cresterea presiunii exercitate asupra nervilor spinali si, cateodata, asupra maduvei spinarii. In cazul formelor mai usoare de spondiloza cervicala, tratamentul nu este obligatoriu. Tratamentul conservator poate fi suficient, acesta constand in purtarea unei orteze cervicale sau in administrarea de analgezice. Gulerul cervical este recomandat de catre medici si in cazul herniei cervicale sau al discopatiei vertebrale. Este un dispozitiv medical care elimina tensiunile acumulate la nivelul musculaturii cervicale ce apar ca urmare a activitatilor fizice si psihice de intensitate ridicata. Gulerul poate fi utilizat si in cazul pacientilor care au suferit anumite leziuni (fracturi sau luxatii ale vertebrelor cervicale) sau al celor care trebuie sa se reabiliteze in urma unei operatii chirurgicale.

Gulerul cervical are ca scop limitarea miscarilor gatului

Gulerul cervical poate fi moale sau rigid. Cel moale are ca scop limitarea miscarilor gatului unei persoane, avand rolul de a reduce durerile moderate la nivelul acestei zone a organismului. Gulerul cervical este un dispozitiv medical usor, confectionat in asa fel incat sa sustina zona respectiva in pozitia corecta, fara sa irite pielea. De asemenea, trebuie mentionat ca pentru aceste gulere exista diverse marimi, in functie de circumferinta gatului pacientului. Inaltimea dispozitivului este inca o variabila care trebuie avuta in calcul. Gulerele cervicale moi sunt realizate din spuma poliuretanica, vascoza, poliester, nylon, bumbac sau din diverse combinatii ale acestor materiale. La Catena Pas cu Pas gasiti o gama variata de astfel de gulere, ideale pentru pacientii care sufera din cauza unor afectiuni ca spondiloza cervicala. Sunt de asemenea recomandate si pentru un confort sporit in timpul calatoriilor lungi sau la serviciu atunci cand pozitia de lucru este una deficitara.