Cefaleea

Cefaleele sunt durerile de cap de la nivelul capului sau gatului. Acestea sunt de trei feluri: cefalee psihogene care apar din cauza oboselii, anxietatii sau stresului ; migrenele, a caror durere este intense, pulsatile si este asociata cu senzatie de greata si voma; cefaleele simptomatice care sunt declansate de hipertensiunea arterial , intoxicatia cu carbon, febra sau intoxicatia cu unele medicamente.

Simptome cefalee

In momentul in care se produce o criza de cefalee pot exista sensibilitati musculare la nivelul capului, disconfort si durere.

Cauze cefalee

Cefaleele au ca si cauze frecvente tensiunea muschilor la nivelul capului, gatului si al umerilor, stresul, depresia, postura gresita, nerespectarea meselor principale. Aceasta afectiune are si cauze rare precum tumora cerebrala, infarct cerebral, febra.

Tratament cefalee

Pentru a domoli cefaleea este necesar ca, in primul rand sa ne intindem in pat sis a inchidem ochii. Bineinteles, aceasta afectiune se trateaza cu tratament medicamentos prescris de un medic specialist. Daca cefaleea este cronica poate fi vorba si de o depresie.