Dureri in gat

Gatul este o parte importanta a organismului, ce gazduieste atat corzile vocale cat si glande vitale. Durerea in gat reprezinta acel disconfort de la nivelul gatului, acea senzatie de iritatie care se intensifica la deglutitie.

Durerile in gat pot aparea ca urmare a unor infectii virale cat si bacteriene, a unor alergii, inflamatii, afectiuni moderate, in unele cazuri fiind cauzate chiar de afectiuni ce pun viata in pericol.

Simptome

Odata cu aparitia durerilor in gat se pot instaura si tusea, febra, durerile musculare, oboseala, senzatia de greata, inflamarea gatului, congestia nazala, varsaturile, uscaciuni ale gatului.

Cauze ale durerilor in gat

Cauzele care pot duce la durerile in gat sunt in general infectiile, afectiunile precum raceala, gripa, pojarul, varicela, angina streptococica, tusea convulsiva.

Tratament durere de gat

In cazul in care durerea in gat este provocata de infectii virale, aceasta va dura in jur de sapte zile, si in general nu necesita tratament, insa daca durerea este provocata de infectiile bacteriene este necesara consultarea unui medic si respectarea tratamentului medicamentos prescris de acesta.

Atunci cand simtiti dureri in gat este recomandat sa nu suprasolicitati corzile vocale si gatul si sa consumati multe lichide atat reci cat si calde. De asemenea, puteti apela la gargara cu apa sarata cat si pastilele pentru calmarea durerii.