Recuperarea genunchiului

Genunchiul reprezinta segmentul mobil al aparatului locomotor ce leaga coapsa de gamba si este cel mai expus diferitelor afectiuni si traumatisme deoarece este mai putin acoperit sau protejat de parti moi. Printre cele mai frecvente afectiuni se regasesc: entorsa, luxatia rotulei, sindroamele meniscale si tendinitele fragmentate.

Simptome

In ceea ce priveste simptomele afectiunilor genunchiului, pacientul se va confrunta cu dureri, rigiditate, senzatia de pocnituri a genunchiului in activitate, oboseala accentuata, inflamarea genunchiului, imobilitate.

Cauze

Aceste afectiuni ale genunchiului pot fi cauzate de activitatile sportive precum fotbalul, rugby-ul, schiatul, alunecari, lovituri, caderi pe teren denivelat.

Tratament

In tratarea acestor afectiuni este necesara consultarea medicului specialist. In cazul in care afectiunile sunt partiale, puteti recurge la tratamentul nonchirurgical precum fizioterapia, aplicarea compreselor reci pentru reducerea inflamatiei. Exercitiile fizice raman insa cele mai importante in procesul de vindecare deoarece acestea au rolul de a preveni rigidizarea articulatiei.