Adenopatii cervicale
Data publicării: 2 octombrie 2017
Ultima actualizare:
10 decembrie 2018
Adenopatia cervicala reprezinta inflamarea unuia sau a mai multor ganglioni limfatici de la nivelul gatului. Ganglionii sunt situati pe partile laterale ale gatului iar una din cauzele inflamarii lor o reprezinta aparitia unei raceli sau a unei faringite.
Adenopatia cervicala este de cinci feluri: adenopatie indolora, care nu doare, adenopatie dureroasa, adenopatie cazeoasa, adenopatie dura nodulara si micropoliadenopatia.
Simptome adenopatia cervicala
Cateva dintre simptomele adenopatiei cervicale sunt: durerile de gat cat si cele articulare, tusea si in general, simptome ale racelii.
Cauze adenopatia cervicala
Cauzele adenopatiilor cervicale sunt reprezentate in general de bolile infectioase. Acestea, la randul lor, sunt de mai multe feluri: virale, unde se incadreaza mononucleoza infectioasa, hepatitele infectioase, rubeola, rujeola si infectia cu HIV; bacteriene, precum infectiile streptococice, tuberculoza, sifilisul primar si secundar; fungice si parazitare.
Alte cauze mai sunt si bolile imunologice, procesele maligne cat si bolile endocrine.
Tratament adenopatia cervicala
Tratamentul acestei afectiuni necesita in primul rand consultarea unui medic specialist. Masurile pe care dvs. le puteti lua pentru a ajuta in tratamentul acestei afectiuni sunt: evitarea iritatiilor, prevenirea infectiilor, aplicarea de pansamente calde si umede timp de 20-30 de minute de 3-4 ori pe zi, respectarea regulilor de igiena corporala, spalarea mainilor cu apa si sapun.