Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Chiropractica

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 10 decembrie 2018
Chiropractica este o noua metoda de ingrijire medicala, o terapie ce diagnosticheaza, trateaza si previne afectiunile la nivelul sistemului musculoscheletal prin corectarea problemelor coloanei vertebrale. Principalul scop al chiropracticii este acela de a restabili sanatatea coloanei vertebrale prin intermediul manipularii oaselor. Aceasta metoda a fost descoperita  de un cetatean canadian, Daniel Palmer care si-a dedicat viata studiului coloanei vertebrale. Majoritatea chiropracticienilor trateaza afectiuni ale coloanei vertebrale, durerile de gat dar si afectiuni precum astmul, etc.

Cum decurge prima sedinta de chiropractica

Primul examen chiropractic include o investigatie completa a coloanei vertebrale. Investigarea zonei dureroase se face prin palpare si observare. Tratamentul are trei etape, sedintele din prima etapa avand ca scop ameliorarea durerii, cele din a doua etapa continuand procesul de vindecare, iar cele din ultima etapa avand rolul de a mentine starea de sanatate a pacientului. Aceasta metoda se adreseaza persoanelor cu dureri de spate, deviatii de coloana, dislocari, nevralgii, dureri articulare, hernie sau intepare a discului intervertebral.