Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Febra reumatica

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 10 decembrie 2018
Febra reumatica este o boala inflamatorie care apare ca urmare a unei infectii streptococice netratata sau tratata necorespunzator. Febra reumatica apare la copiii intre 5 si 15 ani.

Simptome febra reumatica

Simptomele pot varia de la persoana la persoana si se pot schimba in functie de etapele bolii, cele mai frecvente fiind febra, durerea la nivelul articulatiilor cat si inflamarea acestora, durere in piept, fatigabilitate, oboseala, pierderi in greutate, respiratie dificila, eruptii de piele, schimbari comportamentale.

Cauze febra reumatica

De cele mai multe ori febra reumatica are ca factor declansator o infectie streptococica la nivelul gatului. Printre factorii de risc putem enumera si istoricul familial, deoarece unii oameni pot avea o gena care ii predispune la aparitia febrei reumatice, tipul streptococului cat si factorii de mediu.

Tratament febra reumatica

In tratarea febrei reumatice este necesara consultarea unui medic specialist si respectarea tratamentului medicamentos care are ca scop ameliorarea simptomelor cat si distrugerea bacteriilor streptococice. De asemenea, este indicat si repausul la pat.