Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Osteita

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 10 decembrie 2018
Osteita reprezinta infectia unui tesut osos provocata de cele mai multe ori de stafilococul auriu. Desi aceasta apare la nivelul tesutului osos, ea nu afecteaza periostul sau maduva osoasa.

Simptome Osteita

Persoanele care sufera de osteita se plang de durere ososasa cat si articulara. Tumefierea locala si sensibilitatea ososasa sunt frecvente. Apare schiopatarea, pierderea mobilitatii. In acelasi timp se instaureaza oboseala, lipsa poftei de mancare cat si transpiratiile nocturne.

Cauze Osteita

Principala cauza a aparitiei osteitei este infectarea cu virusul stafilococ auriu, care se face fie prin infectiile contactate prin suprafetele de fractura, fie prin infectiile contactate in timoul manoperelor chirucgicale incorecte, prin infectii specific precum TBC, sifilis, actinomicoza, prin modificari degenerative osoase cat si cu ajutorul factorilor chimici sau parazitari.

Tratament Osteita

In tratarea osteitei este recomandat sa consultati un medic specialist. Se poate apela si la tratamentul orthopedic, prin imobilizare ghipsata pentru a pune tesuturile in repaus, grabind vindecarea, iar la nivelul plagii se pune o punga cu gheata. Si tratamentul chirurgical este o alternativa in tratarea acestei osteitei.