Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Sindromul Felty

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 10 decembrie 2018
Sindromul Felty este o boala inflamatorie care apare la nivel articular si extraarticular. Aceasta poate fi asociata cu anumite semne clinice sau paraclinice sub denumirea de sindrom. Sindromul Felty apare mai frecvent la rasa alba decat la negri, barbatii fiind mai predispusi decat femeile. Aparitia acestei boli este conditionata de existenta poliartritei reumatoide.

Simptome Sindromul Felty

Pacientii care sufera de sindromul Felty prezinta dureri articulare, atrofii musculare, scadere in greutate, noduli reumatoizi, vasculita, infectii pulmonare cat si infectii ale pielii.

Cauze Sindromul Felty

Cauza acestei boli nu este cunoscuta insa exista cativa factori de risc si anume: pozitivitatea unui factor reumatoid in titruri mari, boala de lunga durata, sinovita agresiva.

Tratament Sindromul Felty

In tratarea acestei boli este necesara consultarea unui medic specialist. Tratamentul presupune tratarea celor trei componente ale acesteia: splenomegalie, neutropenia si poliartrita reumatoida. In tratarea acestora puteti apela la splenectomie si tratamentul cu corticosteroizi.