Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802
Tratamentul monturilor – operatie sau remedii naturiste?

Tratamentul monturilor – operatie sau remedii naturiste?

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 8 mai 2024

Tratamentul chirurgical al monturilor de la picioare

Tratamentul chirurgical este singura solutie pentru indepartarea monturilor de la picioare. In urma unei operatii de acest gen se poate corecta deformatia degetului afectat de monturi, ceea ce inseamna ca si durerea va fi ameliorata. Tratamentul chirurgical al monturilor este cea mai buna optiune, deoarece imediat dupa recuperare pacientii afectati pot purta incaltamintea preferata sau pot face sport fara a resimti durere.

Pentru prevenirea complicatiilor, dar si pentru ca pacientul afectat de monturi sa duca o viata normala este recomandat ca operatia de corectare sa se realizeze timpuriu.

Tratamentul naturist al monturilor

Este necesar sa mentionam ca nu exista tratamente naturiste pentru monturile de la picioare, deoarece aceasta afectiune reprezinta o deformare a oaselor, si nu un defect superficial. Din acest motiv tratamentele naturiste recomandate pentru monturile de la picioare pot face mai mult rau decat bine celor care le folosesc.

Majoritatea remediilor naturiste pentru monturi sunt reprezentate de aplicatii cu iod concentrat, sare diluata in apa, tataneasa, rostopasca, lamaie, cartofi, peste crud, aspirina dizolvata, usturoi macerat etc. Atentie! Aceste tratamente sunt inutile si de cele mai multe ori extrem de periculoase. Pot provoca arsuri si infectii extrem de grave, ce pot mutila piciorul.

Singurul tratament naturist de calmare a durerii provocate de monturi este aplicarea locala a vaselinei neutre. Aceasta are ca scop protejarea pielii de actiunea iritanta a incaltamintei.

Masuri de precautie pentru pacientii cu monturi

a) Acest tip de tratament se rezuma la adaptarea activitatii fizice in vederea reducerii suferintei locale.Trebuie evitate statul in picioare pe o perioada lunga si sporturile agresive.

b) Este recomandata purtarea incaltamintei lejere, in asa fel incat piciorul sa stea cat mai confortabil.

c) Sunt indicate ortezele plantare de corectie a staticii piciorului. Acestea amelioreaza durerile cauzate de monturi, dar nu modifica evolutia deformatiei

d) Pentru calmarea durerii, medicul poate recomanda antialgicele si antiinflamatoarele nesteroidiene. Acestea pot reduce inclusiv inflamatia, dar tratamentul trebuie luat conform prescriptiei si pe termen scurt.