Poliomielita

Poliomielita sau paralizia infantila este o boala infectioasa extrem de contagioasa care apare la copiii cu varsta sub 5 ani. Poliomielita este infectia cauzata de virusul poliomielitic care se transmite pe cale fecal-orala sau respiratorie invadand astfel sistemul ner os central.

Simptome poliomielita

In cazul acestei boli, simptomele nu sunt intotdeauna vizibile. Principalele semne ale poliomielitei sunt: febra, durerea in gat, tulburarile digestive, durerile de cap cat si durerile abdominale. Mai pot aparea si dureri la nivelul membrelor inferioare sau redoarea de ceafa.

In stadii avansate ale bolii se poate ajunge la paralizia poliomielitica unde apar dureri musculare intense. Paralizia poate afeta unul sau ambele membre inferioare cat si superioare dar si musculatura toracelui.

Cauze poliomielita

Principala cauza a poliomielitei este infectia cu virusul poliomielitic care se transmite pe cale fecal-orala, aeriana.

Tratament poliomielita

In tratarea aceste boli exista deocamdata un tratament simptomatic, este vorba de caldura si kinetoterapie, care au rolul de a stimula muschii. In acelasi timp, terapiile de recuperare pot imbunatati mobilitatea.

Pentru a preveni infectia cu virusul poliomielitic se recomanda vaccinul, care administrat corect si la timp, are rolul de a proteja copilul.