Saltelele antiescara

De ce sunt mai bune saltelele antiescara?

• Salteaua antiescara are rol in reducerea presiunii de decubit exercitata de corp si ofera un usor masaj care imbunatateste circulatia sangvina la nivelul pielii si astfel realizeaza oxigenarea tesuturilor. Pacientul imobilizat la pat poate dezvolta escare inca din primele zile si din acest motiv este recomandat ca aceasta saltea sa existe pe patul bolnavului inca de la inceput.

• Escarele lasate netratate duc la o suprainfectare a pielii care, in anumite cazuri, poate provoca chiar si decesul persoanei. Astfel, preventia cu ajutorul saltelelor antiescara este cea mai buna alegere.

• Saltelele antiescara sunt mai bune decat orice alta saltea deoarece permit schimbarea punctelor de sprijin ale pacientului imobilizat, eliberand astfel corpul acestuia de presiunea de decubit.

• Sunt recomandate saltelele antiescara care permit reglajul presiunii de aer in functie de greutatea pacientului. Este indicat ca inainte de a achizitiona o astfel de saltea sa cereti sfatul medicului. Sunt si cazuri in care aceste saltele nu sunt recomandate, cum ar fi fracturi cervicale sau de schelet, rani ale coloanei cervicale.