Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Acondroplazia

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 10 decembrie 2018
Acondroplazia este o boala a cresterii oaselor si care determina majoritatea tipurilor de piticism. Aceasta afectiune este caracterizata prin cresterea anormala a oaselor. Acondroplazia este o boala mostenita cu frecventa medie, mai exact aceasta afecteaza 1 din 15 000 de nou-nascuti.

Simptome Acondroplazia

Acondroplazia se manifesta in primul rand prin deformarea membrelor cat si a coloanei vertebrale, probleme in dezvoltarea neuro-motorie si cognitive, adica intarzierea miscarilor cat si a controlului capului, complicatii respiratorii: 75% dintre copiii afectati au otita medie la varste sub 5 ani.

Cauze Acondroplazia

Acondroplazia este o boala care se mosteneste. Daca un parinte sufera de acondroplazie sunt 50% sanse de mostenire a acesteia. Acesta boala are si parti rele si anume, se produce osificarea endocondrala anormala si apare o complicatie neurologica asociata cu stenoza canalului spinal.

Tratament Acondroplazia

In tratarea acestei boli este folosit tratamentul hormonal care se recomanda inca de la varste fragede, terapia chirurgicala, cifoza toracolombara cat si lungirea membrelor.