Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Artralgia

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 10 decembrie 2018
Artralgia este acea durere resimtita la nivelul unei articulatii ce poate fi atat usoara cat si severa, ajungand pana la imposibilitatea miscarii articulatiei afectate. Astfel, durerile considerate banale in aparenta pot ascunde insa probleme de sanatate serioase. Artralgia nu este specifica doar varstei a treia, ea ii poate afecta chiar si pe adultii tineri, dar si pe copii. Aceasta afectiune de natura inflamatorie poate fi localizata la nivelul oricarei articulatii din corp.

Simptome artralgie

Principalul simptom este durerea articulatiilor ce poate fi o durere ascutita, pulsatila, dar se pot simti chiar si senzatii de arsura. Persoanele afectate de artralgie pot prezenta mancarime, amorteala, caldura, rigiditate la nivelul zonei afectate. In acelasi timp putem vorbi si despre simptome generale precum, scaderea in greutate,  stare de oboseala, frisoane.

Cauze artralgie

Cauzele acestei afectiuni sunt destul de numeroase: bursita, artrita reumatoida, artrita reactiva, fractura de os, dislocarea de articulatie, entorsele, tendinita, cele mai comune fiind artrita, leziunile locale, infectiile virale cat si bacteriene dar si surplusul de greutate.

Tratament artralgie

In tratarea acestei afectiuni este necesara consultarea unui medic specialist.