Trasport Catena Pas cu PasTransport gratuit la comenzile peste 250 lei | Program Call Center: Luni - Vineri, 9:00 - 17:00, 0374.336.802

Boala Addison

Data publicării: 2 octombrie 2017 Ultima actualizare: 10 decembrie 2018
Boala Addison este o afectiune endocrinologica rara ce apare atunci cand glandele suprarenale nu mai pot asigura secretia normala de hormoni. Netratata, boala Addison poate duce la moarte. In boala Addison, glandele suprarenale produc o cantitate prea mica de cortizol. Cunoscuta si sub numele de insuficienta suprarenala, boala Addison afecteaza ambele sexe si poate aparea la orice varsta.

Simptome Boala Addison

Boala Addison se manifesta prin modificari ale tensiunii arteriale sau ale ritmului cardiac, diaree, greata, varsaturi, anemie, lipsa poftei de mancare cat si scaderea in greutate, intervine oboseala, slabiciunea, aparitia unor pete de culoare inchisa pe piele.

Cauze Boala Addison

Principalele cauze ale aparitiei bolii Addison sunt: reactia autoimuna a organismului impotriva glandelor suprarenale, extirparea totala sau partiala a glandelor suprarenale, o malformatie congenitala, o alta cauza poate fi si un tratament prelugit cu cortizol, sau anumite infectii fungice, etc.

Tratament Boala Addison

In tratarea acestei boli este necesar sa consultati un medic specialist. Tratamentul consta in  inlocuirea hormonilor naturali deficitari cu hormoni de sinteza, iar cortizolul va fi inlocuit cu hidrocortizon.