Boala Dupuytren
Data publicării: 2 octombrie 2017
Ultima actualizare:
10 decembrie 2018
Boala Dupuytren este o dezvoltare a fibroamelor localizata la nivelul palmelor. Aceasta boala poate afecta atat articulatiile interfalangiene proximale cat si pe cele metacarpofalangiene, aceasta fiind intalnita mai des la barbati decat la femei.
Incidenta creste la pacientii cu diabet, alcoolism, epilepsie, infectii cat si la fumatori.
Simptome Boala Dupuytren
Desi nu provoaca durere, boala Dupuytren se manifesta prin aparitia unui mic nodul vizibil la nivelul palmelor sau la baza degetelor. Acest nodul poate fi sensibil la palpare, iar pe masura ce boala avanseaza va avea loc dezvoltarea unui cordon fibros la nivelul faciei, ce uneste palma de degete, cordon ce va trage trage degetele catre palma, lucru ce va impiedica mai apoi pozitionarea palmei pe o suprafata dreapta.
Cauze Boala Dupuytren
Cauza exacta a acestei boli nu este cunoscuta inca, insa exista cativa factori de risc ai aparitiei acesteia: consumul de alcool, diabetul zaharat, fumatul cat si tratamentul medicamentos pentru epilepsie.
Tratament Boala Dupuytren
Tratamentul are ca scop principal mentinerea si refacerea functionalitatii mainii.
In cazul in care boala progreseaza lent puteti apela la fizioterapie, insa daca aceasta se agraveaza este necesar sa recurgeti la tratamentul chirurgical.